Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Policisté kontrolovali řidiče tramvají a autobusů. Jeden nadýchal

Krátce před velikonočními svátky se policisté opět zaměřili na řidiče z povolání, kteří sedí za volantem hromadných dopravních prostředků. Začátkem týdne v ranních hodinách kontrolovali šoféry autobusů a tramvají. Dva z prověřovaných nadýchali, jeden z nich řídil autobus.

Dopravně bezpečnostní akce se odehrála v pondělí 25. března a zaměřila se především na řidiče autobusů a tramvají, ale i osobních aut. Zjišťovalo se, zda před jízdou nepožili alkoholický nápoj nebo jinou návykovou látku,“ popsala preventista Krajského ředitelství Policie ČR Libereckého kraje Zuzana Gelič.

V rámci akce policisté objevili dva řidiče, kteří před jízdou požili alkohol. Jeden z nich řídil autobus, druhý osobák. Oba čeká přestupkové řízení. Poté objevili už jen čtyři hříšníky z celkem 189 kontrolovaných vozidel.

Policisté tyto přestupky projednali příkazem na místě a udělali sankci ve výši 2 700 korun. Ve dvou případech řešili policisté špatný technický stav vozidel, v jednom případě nepoužití bezpečnostního pásu a jeden přestupek se týkal špatného způsobu jízdy,“ doplnila policejní preventistka.

Do akce byly nasazeny dvě desítky policistů.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky kontroly, řidiči, alkohol, drogy, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kontrolovali řidiče tramvají a autobusů. Jeden nadýchal  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.