Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Deset milionů korun letos uvolní město z rozpočtu na nápady Liberečanů

Počtvrté nabízí město Liberec zájemcům možnost přijít s vlastními projekty na vylepšení okolí jejich bydliště či veřejných prostranství ve městě. K rozdělení je tentokrát z rozpočtu vyčleněno rovných 10 milionů korun. Projekty mohou lidé do participativního rozpočtu hlásit již nyní.

Nová hřiště či úprava těch stávajících, více rozkvetlých míst ve městě, zkulturnění veřejných prostranství, návrat soch na původní místo, pokračování vylepšování Lesního koupaliště či přestavba bývalého vodárny v pozorovatelnu a využití jejího okolí pro trávení volného času. To je jen zlomek z projektů, které přihlásili lidé v minulých ročnících a z nich se mnohé již zrealizovaly anebo jejich zhmotnění právě probíhá.

Těší mě neutuchající zájem Liberečanů o participativní rozpočet. Vzhledem k velkému počtu projektů, které lidé loni přihlásili, jsme se rozhodli navýšit částku na rovných 10 milionů korun. Nápady, jak zútulnit naše město mohou Liberečané posílat od 1. dubna do 31. května. Opět se soutěží ve 3 kategoriích – supervelký projekt do 2 milionů korun, velké projekty do 1 milionu korun a malé projekty do 400 tisíc korun,“ komentuje Jan Hruška (Piráti), náměstek primátora pro městské bydlení a místní Agendu 21.

Návrh lze podat přes web tvorimeliberec.cz nebo na podatelně budovy radnice, kde jsou papírové formuláře.

Na webu tvorimeliberec.cz najdou zájemci veškeré informace a kontakty i pro případnou konzultaci jednotlivých nápadů na vylepšení města a života v něm,“ dodala mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

Žádosti se přijímají do 31. května, následuje posuzování projektů a v průběhu října o nich může hlasovat veřejnost. Projekty s největší podporou se pak v následujících dvou letech zrealizují.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky participativní rozpočet, projekty, veřejnost, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Deset milionů korun letos uvolní město z rozpočtu na nápady Liberečanů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.