Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve dvou obcích opraví hasičárny, další dobrovolní hasiči koupí nové vozy

Přes deset milionů korun na podporu jednotek dobrovolných hasičů rozdělí z Dotačního programu Liberecký kraj. V několika obcích si zdejší sbory koupí nové automobily, na Rádle a v Bozkově příspěvek využijí k rekonstrukci hasičské zbrojnice.

Na nový vůz se mohou těšit dobrovolní hasiči v Kamenickém Šenově, Všeni, Vysokém nad Jizerou, Višňové, Liberci, Sychrově a Levínské Olešnici.

Žádost si podalo devět obcí a měst. Kraj se prostřednictvím příspěvku podílí na dvou třetinách částky z dotace a třetina je z programu Ministerstva vnitra – Generálního ředitelství HZS ČR, zbytek pořizovací ceny vozů nebo oprav zbrojnice zpravidla doplácí z rozpočtu obec.

Hasiči se dennodenně vystavují rizikům při zásazích, ať již u požárů dopravních nehod, živelních katastrofách i dalších mimořádných událostech. Zjistit jim kvalitní zázemí a techniku pro jejich činnost je nezbytné a považuji za důležité jejich práci dotacemi podporovat,“ uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro LK) s tím, že dobrovolní hasiči dostávají podporu od Libereckého kraje pravidelně od roku 2020.

Letos navíc byla z krizového fondu Libereckého kraje poskytnuta podpora také profesionálním hasičům, kteří obdrželi 1,2 miliony korun na nákup tři seskokových matrací a 3,6 milionu korun je připraveno pro krajské zdravotníky na nákup 25 přístrojů AED, padesáti pohotovostních tašek a na zajištění školení pro IZS.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky podpora, hasiči, dotace, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve dvou obcích opraví hasičárny, další dobrovolní hasiči koupí nové vozy  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.