Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 15. června 2024  |  Svátek má Vít
Bez reklam

Muž kopal na ulici do psa. Lidé zasáhli a majiteli pak zvíře zabavili strážníci

Bezohledné a kruté zacházení se zvířetem nebylo lhostejné kolemjdoucím a posléze ani policistům, kteří zakročili v případě neurvalého chovávání majitele k nemocnému psu ve Svárově v České Lípě. Případ je nyní prověřován příslušnými orgány.

Dramatická situace se odehrála na Svárově u tamější pizzerie, kde svědci viděli muže táhnoucího bědujícího psa na vodítku. Pes nemohl chodit, kňučel, měl oteklé břicho, zvracel a sotva dýchal.

Svědci viděli, jak majitel do psa kope a vulgárně mu nadává, aby ho popohnal k chůzi. Fenka však byla natolik nemocná, že to nedokázala a zželelo se jí kolemjdoucímu, který ji vzal do náručí a zavolal městskou policii,“ popsala mluvčí Městské policie v České Lípě Eva Vlastníková. Strážníci po několika urgencích od svědků na místo následně přijeli.

Strážník se nejprve snažil pomoci zvířeti a zajistit mu péči, ale smluvní veterinářka byla dva dny mimo město. S ohledem na stav fenky však vyhodnotil, že se může jednat o trestný čin týrání zvířete, a obrátil se s žádostí o spolupráci na Policii ČR. Policisté provedli šetření v místě bydliště majitele psa a událost vyhodnotili jako přestupek.

Bez ohledu na právní kvalifikaci bylo strážníkům i policistům jasné, že nemohou důvěřovat tvrzení majitele či jeho syna, že se o psa postarají. Následovalo tedy mnoho telefonátů veterinářům, bohužel nikdo nebyl připravený na to, aby okamžitě fenku hospitalizoval. Jedna z posledních možností byla umístění fenky do útulku, čehož se ujala vedoucí útulku Dogsy v Jestřebí s tím, že zajistila veterinární péči a následné ošetřování,“ vylíčila další děj případu mluvčí strážníků. 

Věc se nyní prověřuje.  „V tuto chvíli čekáme na zprávu veterinárního lékaře, od které se bude odvíjet právní kvalifikace události,“ uvedla k případu mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Na základě zjištěných informací se bude rozhodovat, zda jde o přestupek či trestný čin. Podezřelý se nicméně nevyhne zaplacení nákladů na ošetření psa.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Česká Lípa

Štítky zvíře, podezření, týrání, Svárov, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Yvana Pampeliška

Tak doufám, že legislativa pak neumožní těm hovadům pejska vrátit!!! No a...kdybych já byla veterinář, což jsem kdysi být chtěla, tak bych to udělala tak, že by se zvířeti dostalo OKAMŽITÉ péče, i kdybych ho měla mít doma. Je zajímavé, že útulek veterinární péči zajistil. Snad se fenka ze svých zranění dostane a snad se jí ujme někdo s láskou k živým tvorům.

Čtvrtek, 23. května 2024, 08:17Odpovědět

Funebrák Karl

Toto už fakt nedávám co jsou někteří lidi za debilis, tak to já kdybych to viděl a zažil na vlastní oči tak toho dotyčného bych tam skopal tak že by chcal rok krev, a vůbec by mi nevadilo že to odnesu ale svědomí by mne utěšilo že ten parchant se nedojde rok vychcat a hovna si bude nosit na boku v pytlíku, lidi opravdu potřebují válku aby si uvědomili cenu života jak svého a toho zvířecího.

Středa, 22. května 2024, 20:29Odpovědět

Muž kopal na ulici do psa. Lidé zasáhli a majiteli pak zvíře zabavili strážníci  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.