Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Tým Centra bydlení Liberec ocenili v soutěži za pomoc potřebným

Výroční cenu soutěže Časovaná bota, v kategorii tým roku, získali členové Centra bydlení Liberec. Jejich práci ocenila Česká asociace streetwork (ČAS).

Cílem soutěže je popularizovat práci terénních sociálních pracovníků a pracovnic jednotlivců i celých týmů a zároveň jim tím poděkovat za jejich důležitou práci s osobami ohroženými sociálním vyloučením, která mnohdy nemusí být veřejně známá a oceňovaná.

Městský projekt Centrum bydlení Liberec se zabývá bytovou nouzí na území Liberce, tedy zabydlováním, podporou bydlení a prevencí ztráty bydlení zejména u nájemců městských bytů. Fungovat začal v březnu 2021.

Osm pracovníků a pracovnic v roce 2023 zabydlelo celkem 92 domácností. Pomoc dovedli nabídnout rychle a podat pomocnou ruku lidem, pro které je hledání bydlení složité. Přímo v terénu pak jeho zaměstnanci dokázali poradit a poskytnout pomoc 152 domácnostem, které se z různých důvodů ocitly v ohrožení ze ztráty střechy nad hlavou.

Díky intervenci pracovníků našeho centra si tyto rodiny bydlení udržely, což je skvělá zpráva nejen pro ně, ale také pro společnost. Celému týmu nechybí vytrvalost, odhodlání a velká dávka entuziasmu, s nimiž hájí zájmy klientů například při jednání s úřady a pomáhají jim ustát nelehké situace, se kterými se v životě setkávají,“ řekl náměstek primátora Liberce pro městské bydlení a místní Agendu 21 Jan Hruška (Piráti).

Za tři roky Centrum bydlení Liberec zabydlelo 209 domácností, z toho 30 osob/rodin v programu Housing First. Měsíčně kontaktní místo v průměru odbaví 172 hovorů a osobně 96 lidí. Současně za stejné období zaregistruje 36 osob jako zájemců o městské bydlení. Data jsou za období 8/2023 až 5/2024.

V Centru bydlení Liberec se snažíme každý den o to, abychom lidem pomáhali a dokázali jim nabídnout pomocnou ruku v okamžiku, kdy ji nejvíc potřebují. Naše práce je často pro většinovou společnost ´neviditelná´. Ale věřte, že ohromně důležitá. Navíc, nikdo z nás neví, jestli se v životě shodou náhod a okolností sám neocitne v situaci, kdy bude potřebovat pomoc a podporu,“ vysvětlila koordinátorka Centra bydlení Liberec Lenka Slámová.

Ohodnoť článek

Foto Časovaná bota

Štítky cena, Časovaná bota, streetwork, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tým Centra bydlení Liberec ocenili v soutěži za pomoc potřebným  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.