Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Řidička se snažila vyhnout srně a narazila autem do stromu

Zranění mladé řidičky si vyžádala nehoda, která se stala v úterý před 23. hodinou na Jilemnicku. Ženě tam do cesty vstoupila na silnici srna. Ve snaze se zvířeti vyhnout narazila se svým vozem do stromu.

Žena projížděla ve voze Škoda Octavia od Jilemnice na Martinice v Krkonoších, když jí v Roztokách u Jilemnice skočila před auto srna. Snažila se střetu zabránit, a tak strhla řízení vpravo, kde vyjela mimo silnici a narazila do vzrostlého stromu.

Do nemocnice na vyšetření ji s blíže nespecifikovaným zraněním převezl její příbuzný. Škodu na vozidle jsme na místě odhadli na 50 000 korun,“ doplnila policejní mluvčí Ivana Baláková.

V souvislosti s touto nehodou policisté připomínají řidičům několik rad, které odborníci na bezpečnost v silničním provozu doporučují dodržovat.

Nejúčinnější prevencí je snížení rychlosti pod hodnotu v daném místě povolenou a obzvláště pak tam, kde dopravní značka na zvýšený výskyt zvěře přímo upozorňuje. Pokud se střetu se zvířetem již nedá zabránit, měl by řidič intenzivně brzdit a vozidlo držet v přímém směru jízdy. Při čelním nárazu sice dojde k poškození automobilu, ale jeho konstrukce v maximální možné míře zabrání zranění posádky vozidla. Někteří řidiči dělají tu chybu, že se snaží střetu vyhnout, což ve většině případů nezvládnou,“ vysvětlila Baláková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, zvěř, Jilemnicko, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička se snažila vyhnout srně a narazila autem do stromu  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.