Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Kultura

FILMOVÉ PREMIÉRY: Letní program obohatí Úsměvy smutných mužů a Mrakodrap

V následujícím týdnu bude v kině živo. Těšit se můžete kromě české novinky i na pokračování oblíbeného animovaného filmu Hotel Transylvánie či na akční thriller Mrakodrap.

TRAILER TÝDNE: Napětí stoupá, když se ozve Tísňové volání. Za únosem se skrývá mnohem víc

Tísňové volání zaujme všechny, kteří mají rádi thrillery s velkou dávkou napětí. Upoutávka k snímku z dílny dánských filmařů slibuje promyšlenou hru s časem. V hodnocení na webu už stihl získat 86 procent a to nezní vůbec špatně. Posuďte sami...

Přes padesát veteránů míří do Liberce, v sobotu zaparkují před radnicí

Spolek Retro Prague organizuje v pořadí již 19. ročník mezinárodní „Retro Prague Historic Rally“. Více než 50 historických automobilů se zúčastní několikadenní jízdy nejen po severu Čech.

Hrad Grabštejn nyní patři vojenským psům

Nová expozice státního hradu Grabštejn provede návštěvníky historií nejen československé vojenské kynologie. Veterinární muzeum vzniklo u příležitosti 25 let od zpřístupnění hradu.

Papírna a zámek. Dvě stavby získaly titul Památka roku 2017

Liberecký kraj vyhlásil Památku roku 2017. Také letos se tímto titulem budou pyšnit dvě stavby – papírna v Hamru na Jezeře a zámecký areál v Návarově. Kraj touto anketou oceňuje stavby, které prošly, či prochází citlivou obnovou.

Přes tisíc různých fuchsií uvidíte v těchto dnech v Liberci

Nenápadný rodinný dům ve Starých Pavlovicích na první pohled nepřiláká příliš pozornosti, jakmile ovšem zavítáte na jeho zahradu, ocitnete ve směsici tisíců druhů květin a miliónů barev. Zde Jiří Pevný pořádá každoroční výstavu fuchsií.

Fuchsie výstava Liberec 2018 Jiří Pevný

Úterý, 10. července 2018, 13:47

Fuchsie výstava Liberec 2018 Jiří Plachý
Fuchsie výstava Liberec 2018 Jiří Plachý
FILMOVÉ PREMIÉRY: Ant-Man a Wasp, Než přišla bouře či Poslední očista. Nabídka filmů je pestrá

Tento týden do kin vstupují hned čtyři filmové novinky. Čeká vás marvelovský akční Ant-Man, komedie Manžel na zkoušku či Než přišla bouře, film založený na skutečných událostech.

6. červenec patří připomínce upálení mistra Jana Husa. Je symbolem statečnosti i svobody svědomí

Na řadě míst Česka si dnes lidé připomenou odkaz církevního reformátora Jana Husa, který byl pro své názory před 603 lety upálen v německé Kostnici. Vzpomínat se na něj bude například při bohoslužbách v Praze či v jeho rodišti Husinci. Připomínka...

TRAILER TÝDNE: Čeští turisté se vypraví na rudou planetu

Do sbírky letošních filmů v říjnu přibude česká komedie z netradičního prostředí. Na Mars se vydává pětice českých turistů a každý z nich má své sny a cíle. Jak jejich setkání na jiné planetě dopadne?

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.