Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kultura

Severáček alias šedesátiletý pán, který v sobotu oslaví narozeniny

V libereckém Šaldově divadle se 19. května uskuteční Slavností koncert k výročí 60 let od založení dětského pěveckého sboru Severáček. Nyní ve sboru zpívá kolem 250 chlapců i děvčat od 4 do 18 let.

FOTO: V centru to žilo, může za to Lenny a N.O.H.A.

Je za námi již druhý ročník Majálesu, který předčil veškerá očekávání. Návštěvníci si mohli v sobotním programu užít fantastickou Lenny nebo energickou skupinu N.O.H.A.

Nalezený dobový hydrant při rekonstrukci. Co ještě skrývá liberecké muzeum?

Muzeum, které je v době rekonstrukce zavřené, odhaluje nejedno tajemství. Hydrant z dob minulých nebo neomítnutou část budovy.

Liberecký Majáles 2018

Neděle, 13. května 2018, 10:36

Paulie Garand
MIRAI
FILMOVÉ PREMIÉRY: Partě kamarádů se zhroutí plány, tak vymyslí jak napálit banku

Po dvaceti letech od uvedení prvního filmu ze série Taxi do kin přichází pátý díl. Obsazení se sice za ta léta pozměnilo, ale rychlá auta zůstávají. Dalšími novinkami bude romantický snímek Půlnoční láska a německá komedie Jak napálit banku.

FOTO: První den Majálesu byl nabitý, v sobotu zahraje N.O.H.A nebo Lenny

Včera se v Budyšínském parku opravdu žilo. Vystoupili jak indie skupiny, tak i dobře známý Paulie Garand s jeho skupinou. Po něm následovala skupina MIRAI. Co můžeme na Majálesu zažít dnes?

TRAILER TÝDNE: Bohatým bere, chudým dává. Legendární Robin Hood se vrací

Příběh o neohroženém lučištníkovi se vrací. Tentokrát se v novodobém vydání s řadou speciálních efektů dozvíme, co předcházelo tomu, než se Robin Hood stal legendou, kterou známe dnes.

Lípa náš národní strom, aneb stoleté výročí republiky. Výtvarné téma pro jablonecké školy

Děti, žáci a studenti z mateřských, základních a středních škol budou mít šanci vystavit svá umělecká díla v rámci jednadvacátého ročníku tradiční jablonecké výstavy. Akce proběhne 10. května v Eurocentru.

Zchátralý liberecký amfiteátr nečeká žádná změna. Město nezískalo dotaci

Liberec nemůže dělat nic s přírodním amfiteátrem, který se nachází na jeho okraji. Město mělo v plánu z něj udělat parkoviště nebo kulturní areál. Stavba, která je tak na spadnutí, může chátrat dál.

FOTO: Nejvýznamnější barokní památka připadne Liberci. Morový sloup město opraví a zpřístupní

Římskokatolická církev je vlastníkem morového sloupu z 18. století, který stojí v zahradě u kostela Nalezení sv. Kříže. Zanedlouho však památku získá Liberec prostřednictvím bezúplatného převodu. Město ji navíc nechá na vlastní náklady opravit.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.