Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Neptuna na náměstí nahradil muž v plášti. Hollywoodská produkce připravuje natáčení

Možná jste se také zarazili, během jediného dne zmizela z náměstí před radnicí socha Neptuna a nahradila ji socha nová. Proč? Jde o součást připravovaného natáčení, které se v pondělí 17. září rozeběhne. Pod Ještědem se natáčí pokračování filmu Spiderman: Homecoming.

Místo Neptuna před radnicí stojí socha muže v dlouhém plášti, který levou rukou ukazuje směrem k radnici. Na podstavci pak pod ním celou sochu doplňují koně.

A kam se poděl Neptun? Nikam, zůstal na svém místě, filmaři ho ale obložili.

Kromě sochy probíhají i další úpravy, na náměstí to vypadá, že se připravuje na Vánoce. Od lamp mizí květiny a nahrazují je světla. Na libereckém náměstí totiž budou natáčeny scény z festivalu světel a hudby.

Samotné natáčení začne v pondělí 17. září a potrvá do 29. září. A má se natáčet po setmění. Filmaři hledali stovky komparsistů, má jít o davové scény. Z toho důvodu bude celé náměstí vždy od 18 do 7 hodin ráno uzavřeno.

Filmaři budou mít také hodně techniky, po dobu natáčení tak nepůjde zaparkovat přímo před Divadlem F. X. Šaldy, na Sokolovském náměstí, v Kostelní ulici a na Vavřincově vrchu.

„Prosíme proto všechny řidiče, kteří se vydají do centra města, aby využili parkovací plochy v NG Plaza nebo parkoviště Krajské vědecké knihovny. Popřípadě zvolili pro cestu k radnici MHD,“ řekl Jan Král z tiskového oddělení radnice.

Od 29. září do 2. října bude probíhat likvidace filmových kulis na náměstí Dr. E. Beneše a průchod pěších bude omezen dle aktuální situace. Parkovací místa již ale budou k dispozici.

Autoři | Foto Libor Müller

Štítky Liberec, film, natáčení, Spiderman, socha, radnice, Spider-Man, Ještěd, Vánoce, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Neptuna na náměstí nahradil muž v plášti. Hollywoodská produkce připravuje natáčení  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.