Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kino bude chátrat dál. Město projekt architektů neschválilo

Tohle už připomíná frašku. Všechno spělo k tomu, že sdružení Zachraňme kino Varšava dostane opravdu šanci chátrající kino zachránit. Město už dokonce odhlasovalo, že sdružení kino pronajme. Stačil ale týden a všechno je jinak.

 

Měsíce připravovaný projekt tak dost možná přijde vniveč. V hodině dvanácté se totiž objevil jiný zájemce, který městu nabídl víc peněz za pronájem objektu. A najednou město své usnesení zrušilo. Prý aby dalo stejnou možnost oběma projektům.

Tím druhým zájemcem je společnost Vlasty Buriana, která chce ve Varšavě vybudovat muzeum krále komiků. „To není projekt v pravém slova smyslu, jelikož zde zcela chybí jakákoliv podrobnější dokumentace,“ vadí sdružení Zachraňme kino Varšava.

Společnost Vlasty Buriana chce z kina vybudovat  centrum a místo setkávání přátel „krále komiků“ v jeho rodném městě Liberci. V dopise, který společnost zaslala radě města, popisuje svou vizi, posuďte sami: „Budou se zde setkávat děti jež zaujme mistrův smích a osobitý humor, ženy obdivující kuchařské umění Vlasty Buriana a štíhlou postavu, muži se zájmem o šíření dobrých mravů.“

Nyní tak město vypíše nové výběrové řízení. Je jedno, že jediný komplexní projekt připravilo sdružení Zachraňme kino Varšava. Je jedno, že tohle sdružení už na dramaturgii dostalo grant 300 tisíc a už na prázdniny mělo připraveno několik pořadů a projekcí. Je jedno, že členové sdružení strávili přípravou projektu stovky hodin a utratili desetitisíce korun a nájemní smlouvu už měli schválenou. Objevil se druhý zájemce, který svůj projekt představil na necelých dvou listech velikosti A4, a tak se vypíše nové výběrové řízení. A kino bude chátrat dál.

Kino Varšava chátrá

Pondělí, 17. června 2013, 10:29

Tak kde se posadíme?
Zázemí promítačů

Autoři

Štítky Varšava, kino, Liberec, projekt, Vlasta Burian

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kino bude chátrat dál. Město projekt architektů neschválilo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.