Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Liberecký kraj se opět žene vítr. Varování platí od páteční noci

V Česku bude v pátek foukat silný vítr místy s nárazy až 70 kilometrů v hodině. Výstraha meteorologů s nízkým stupněm nebezpečí platí pro celé území, pro západní polovinu země od 03:00, pro východní od 06:00. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) to dnes uvedl na svém webu.

V čerstvém západním až severozápadním proudění přejde v pátek v noci a ráno přes Českou republiku studená fronta, očekáváme čerstvý západní až severozápadní vítr, uvedli meteorologové. V Praze, Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém a Libereckém kraji varují před silným větrem od 03:00 do 11:00, v ostatních krajích od 06:00 do 14:00.

Vítr, který ale nebude tak silný jako při nedávné vichřici Sabine, může podle ČHMÚ lámat větve a poškozovat stromy a způsobit menší škody na budovách a komplikace v dopravě. Lidé by měli zajistit okna, dveře, zabezpečit skleníky a být opatrní při pohybu venku. Na horách by lidé neměli chodit na hřebeny.

Během Sabine dosáhl vítr na Sněžce v nárazech rychlosti až 198 kilometrů za hodinu, v nížinách měl rychlost v nárazech asi 100 kilometrů za hodinu. Pojišťovny odhadují škody způsobené vichřicí na téměř miliardu korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasiči Mimoň

Štítky vítr, předpověd, počasí, Liberecký kraj, Česko, Český hydrometeorologický ústav, vichřice, Storm Ciara, Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Liberecký kraj se opět žene vítr. Varování platí od páteční noci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.