Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Liberec se pustil do velké čistící akce. Uvítá i pomoc jednotlivých občanů

V rámci boje s koronavirem se město Liberec pustilo do velkého úklidu, do kterého se zapojila i řada dalších organizací.

Dezinfekcí již prošel terminál MHD. Použit byl aerosol. „Dezinfikovali jsme stěny budovy, staniční sloupky, lavičky i kliky nebo koše,“ řekl Martin Pabiška z dopravního podniku.

Stejně tak prošly dezinfekcí i vozy, které čeká čištění znovu v úterý. Nově na ně bude také využit aerosol. „Po aplikaci ozonu se musela vozidla nechat až pět hodin odvětrávat. Výhodou aerosolu je, že stačí pouze hodinu až hodinu a půl a poté se mohou vozy vrátit do běžného režimu,“ vysvětlil Pabiška.

Postupně má město v plánu vyčistit nejen všechny zastávky, ale také dětská hřiště, městský mobiliář, cyklostezku kolem Slovanu a další místa. Zároveň Liberec uvítá jakoukoliv občanskou aktivitu týkající se úklidu. Letos se sice neuskuteční tradiční akce Ukliďme Česko, nic však nebrání tomu, aby se lidé do úklidu města zapojili individuálně.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, dezinfekce, čištění, úklid, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec se pustil do velké čistící akce. Uvítá i pomoc jednotlivých občanů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.