Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čekají nás dva mrazivé týdny. Potom se oteplí

Následující dva týdny budou podle meteorologů mrazivé. Teploty by se totiž i přes den měly držet pod nulou. Poté se ale mírně oteplí. Podle dlouhodobého výhledu počasí by mělo v příštím týdnu také spadnout nejvíce srážek.

Nadcházejících 14 dní lze podle meteorologů očekávat spíše chladnější počasí. „Týdenní průměry nejnižších nočních teplot předpokládáme kolem minus sedmi stupňů Celsia, týdenní průměry nejvyšších denních teplot kolem minus jednoho stupně Celsia," uvedli. Od 25. ledna by pak průměr nejnižších nočních teplot měl být zhruba minus čtyři stupně, průměr nejvyšších denních teplot pak plus dva stupně.

Dlouhodobá průměrná teplota v ČR v období od 11. ledna do 7. února je minus 1,5 stupně. Nejchladněji bylo v roce 1963, kdy průměr spadl na minus 10,8 stupně. Naopak v roce 2007 se vyšplhal na plus 3,4 stupně, což je dosud nejvíce.

„Srážkově by první týden předpovědi (11.1.-17.1.) měl být nadprůměrný, další tři týdny předpovědi průměrné," dodal ČHMÚ. Dlouhodobý průměrný úhrn srážek ve sledovaném období je 34 milimetrů.

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje proto všechny možné výkyvy, upozorňuje ČHMÚ. Úspěšnost výhledu se pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro příslušná období.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto red

Štítky předpověď, počasí, leden, meteorologové, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čekají nás dva mrazivé týdny. Potom se oteplí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.