Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Policejní výcvikový kemp pořádaný pro studenty maturitního oboru Bezpečnostně právní činnost

PR článek

Práce policisty není jednoduchá a na uchazeče klade vysoké nároky na osobnostní, fyzickou a zdravotní způsobilost. Proto Krajské ředitelství policie Libereckého kraje každoročně pořádá přípravný výcvikový kemp pro studenty čtvrtých ročníků oboru bezpečnostně právní činnost, kteří projeví vážný zájem o práci u Policie ČR. Vybraní studenti čtvrtých ročníků si tak můžou vyzkoušet reálný policejní výcvik pod taktovkou profesionálních policejních instruktorů. Tito studenti po složení maturitní zkoušky zpravidla hledají uplatnění právě u Policie ČR nebo u jiných bezpečnostních sborů či složek integrovaného záchranného systému.

Příprava na budoucí povolání

Do projektu jsou aktuálně zapojeny tři střední školy, které mimo jiné každoročně připravují studenty na práci v bezpečnostních sborech nebo jiných složkách integrovaného záchranného systému.  Jedná se o Střední lesnickou školu a Střední odbornou školu Šluknov, Euroškolu Česká Lípa a Střední školu Kateřinky – Liberec. Krajské ředitelství policie Libereckého kraje s těmito školami úzce spolupracuje při přípravě studentů oboru bezpečnostně právní činnost na jejich budoucí povolání. Výcvikový kemp je primárně zaměřen na ty studenty, kteří po složení maturitní zkoušky zvažují uplatnění u Policie ČR. Výcvikového kempu se z každé školy může zúčastnit osm studentů 4. ročníků oboru bezpečnostně právní činnost. Výcvikový kemp je obvykle v délce tří dnů a probíhá v rekreačním zařízení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje ve Starých Splavech na Českolipsku.

Reálný policejní výcvik v praxi

Studenti si v průběhu kempu vyzkouší reálný policejní výcvik pod taktovkou zkušených policejních instruktorů. Vyzkouší si různé zátěžové situace jak po fyzické stránce, tak i po psychické stránce, seznámí se s náplní práce jednotlivých služeb u Policie ČR. „Studenti si vyzkouší praktické ukázky sebeobrany, seznámí se s donucovacími prostředky a právními aspekty jejich použití, také si vyzkouší střelbu z různých střelných zbraní, pocítí fyzickou náročnost policejního výcviku a závěrem si vyzkouší prověrky fyzické zdatnosti pro přijetí do služebního poměru příslušníka Policie ČR. Ti úspěšní obdrží osvědčení o splnění prověrek fyzické zdatnosti s platností jeden rok,“ uvedl nprap. Pavel Srna z náborového oddělení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Pod drobnohledem policejního psychologa

Po celou dobu výcvikového kempu jsou také přítomny psycholožky Krajského ředitelství policie Libereckého kraje, které sledují chování a reakce studentů v různých zátěžových situacích. Psycholožky se studenty následně situace vyhodnotí a studentům poskytnou odborné poradentství.

Nejen tvrdý dril

V průběhu výcvikového kempu se vždy po náročném dni najde chvíle, kdy mohou studenti při večerním posezení u ohně neformálně pohovořit s přítomnými instruktory a policisty o jejich zkušenostech s prací u Policie ČR. Policisté jim rádi ochotně odpovědí na jejich zvídavé dotazy a určitě přidají i nějaké zajímavé zážitky z jejich služebního života.

Dobrý základ pro přijímací řízení

V průběhu kempu jsou studenti také seznámeni s podmínkami přijetí do služebního poměru, benefity, průběhem přijímacího řízení a průběhem základní odborné přípravy po přijetí do služebního poměru.  Studenti, kteří se výcvikového kempu zúčastnili, se po složení maturitní zkoušky v naprosté většině ucházejí o přijetí do služebního poměru Příslušníka Policie ČR. „I tito uchazeči však musí projít standartním přijímacím řízením, ale podle našich zkušeností většina uspěje a jsou přijati do služebního poměru,“ uvedl vedoucí oddělení náboru a personální stabilizace Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Bc. Jan Machálek. „V současné personální situaci je každá podobná akce nebo aktivita, která přiláká nové zájemce o práci u Policie ČR velmi přínosná,“ doplnil Machálek.      

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, výcvikový kemp, Bezpečnostně právní činnost, Policie České republiky, Liberecký kraj, maturita, Střední lesnická škola, Šluknov, Liberec, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní výcvikový kemp pořádaný pro studenty maturitního oboru Bezpečnostně právní činnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.