Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na vypuštěnou přehradu musel pyrotechnik. Hledač pokladů našel dělostřelecký granát

Vypuštěná liberecká přehrada odhalila řadu předmětů včetně lodí, nejrůznějšího odpadu, ale i botičky na auto. Jeden z lidí, který se na vypuštěnou nádrž přišel s detektorem kovů podívat, si ale všiml podezřelého předmětu, který připomínal leteckou munici. A nespletl se.

Bez vody i ryb. Na přehradě proběhl výlov

Liberecká přehrada je definitivně bez vody. Poprvé od jejího prvního napuštění před 120 lety. V sobotu dopoledne proběhlo v rámci výlovu nádrže dovypuštění vody. Výlov si nenechaly ujít desítky zvědavců, rybáři z přehrady vynosili stovky...

Občan tak nález oznámil na linku 158 a na místo se vydal policejní pyrotechnik. Na místo tak nejprve vyrazila policejní hlídka. „Policisté zajistili místo nálezu a vyžádali si na místo přítomnost policejního pyrotechnika,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podle ní muž s detektorem podezřelý předmět našel uprostřed plochy přehrady a nebylo tak nutné nikoho evakuovat. „Na místo se dostavil policejní pyrotechnik, který určil, že se jedná o dělostřelecký granát, ráže 30 mm. Munici zajistil a odvezl ji k odborné likvidaci. Při nálezu nebyl nikdo zraněn, ani nevznikla žádná škoda na majetku,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky přehrada, liberec, harcov, bahno, voda, vypouštění, policie, granát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na vypuštěnou přehradu musel pyrotechnik. Hledač pokladů našel dělostřelecký granát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.