Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Český Dub nedostal ani jednu nabídku v soutěži na pozemky pro výstavbu 55 domů

Český Dub nedostal ani jednu nabídku v soutěži, v níž prodával bezmála deset hektarů pozemků pro výstavbu 55 rodinných domů. Chtěl za ně minimálně 138,8 milionu korun, což by pro třítisícové město byl největší obchod v jeho historii. Starosta Jiří Miler (Nezávislí) řekl, že soutěž vypíšou znovu za upravených podmínek. „Návrh mají nyní zastupitelé k dispozici, čekáme na jejich připomínky," řekl starosta.

Radnice nabídla vcelku pozemky v lokalitě Na Zhůrách na okraji města. Český Dub oslovil přes 300 developerů, a i když nabídku nikdo z nich nepodal, nepovažuje to starosta za neúspěch. „Nastavili jsme z našeho pohledu sice ideální, ale jinak tvrdé podmínky. Pro nás to má vypovídající hodnotu v tom, že za těchto podmínek je nikdo nechce a nikdo nám tak v budoucnu nemůže vyčítat, že jsme to mohli prodat lépe," uvedl Miler.

Znění upravených podmínek bude podle něj známé až po připomínkách zastupitelů. Starosta předpokládá, že novou soutěž bude zastupitelstvo schvalovat v polovině listopadu. Jednou ze zvažovaných změn podle starosty je, že by město nabídlo k prodeji jen stavební pozemky a ponechalo si ty, které jsou určené pro výstavbu komunikací. Dalšími možnými změnami je prodloužení doby na zasíťování pozemků či vypuštění minimální ceny. „Abychom věděli, za jakou cenu jsou developeři ochotni je koupit. Pak bychom to porovnali s obvyklou cenou," dodal Miler.

Myšlenkou vybudovat vilovou čtvrť se českodubská radnice zabývá už více než pět let, původně zvažovala i variantu prodávat pozemky jednotlivě. Nakonec se zastupitelé přiklonili k variantě najít developera. Z pohledu zástavby území jde pro Český Dub, který je vzdálený od Liberce, Jablonce nad Nisou i Turnova zhruba 20 kilometrů, o největší akci za poslední půlstoletí. „Srovnatelné je to se 70. lety minulého století, kdy začala individuální výstavba takzvaně Na Žižkově a postaveno bylo kolem 50 až 60 domů," řekl již dříve starosta.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Český Dub

Štítky ČR, reality, správa, Český Dub, pozmeky, domy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Dub nedostal ani jednu nabídku v soutěži na pozemky pro výstavbu 55 domů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.