Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ocenění Osobnost Českodubska obdržel učitelský pár. Manželům Steinbauerovým gratulovaly dvě stovky lidí

PR článek

Ocenění „Osobnost Českodubska“ je udělováno zastupitelstvem města od roku 2007 za významný čin nebo dlouholetou činnost ve prospěch druhých. Slavnostní předávání probíhá každoročně 30. listopadu u příležitosti výročí návštěvy císaře Karla IV. a povýšení Českého Dubu na město v roce 1357.

Až do loňského roku bylo ocenění předáváno v johanitské komendě, letos se uskutečnilo v centru kulturně – společenského dění v Podještědí České besedě, v budově s významnou historickou a duchovní minulostí. V této budově se 1. prosince roku 1886 narodila budoucí významná podještědská osobnost, řídící učitel a zakladatel českodubského muzea, Václav Havel. 

Doposud bylo oceněno 39 osobností a letos ceny putovaly do rukou učitelského a manželského páru Marii a Aloisovi Steinbauerovým. „Jejich celoživotní působení na českodubské škole zanechalo v srdcích Českodubáků nesmazatelnou stopu," uvedl starosta města Jiří Miler.

Společně se starostou města Český Dub Jiřím Milerem, ředitelem Základní školy Český Dub Janem Gollem, senátorem Parlamentu České republiky Michaelem Canovem přišlo hlavním aktérům poblahopřát přes 200 obdivovatelů, většinově jejich žáků, kolegů a dalších. Škola pro oceněné přichystala žákovské pěvecké vystoupení a krátký vzpomínkový film.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Český Dub

Štítky český dub, osobnost českodubska, ocenění, steinbaerovy, manželé

Ocenění Osobnost Českodubska obdržel učitelský pár. Manželům Steinbauerovým gratulovaly dvě stovky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.