Počasí dnes25 °C, zítra21 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Rekonstrukce bazénu se dál odsouvá. V provizorním režimu se na léto zřejmě otevře veřejnosti

Kdy začne rekonstrukce libereckého bazénu? To zatím není vůbec jisté. Vedení města totiž ukončilo smlouvu s administrátorem soutěže a hledá nového. Celý projekt navíc nechá znovu posoudit, aby byl v pořádku a mohly se na něj čerpat dotace. To znamená, že případná rekonstrukce se minimálně o několik měsíců odkládá, jasněji má být na konci srpna. Na léto by se tak měl bazén otevřít alespoň v provizorním letním provozu, fungovat má pětadvacetimetrový bazén a sluneční louka.

„Na mimořádné radě jsme rozhodli o tom ukončit administraci soutěže. Během příštích dnů budeme podepisovat smlouvu, vyúčtovávat provedené činnosti a začneme hledat nového administrátora,“ potvrdil primátor Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Podle něj tak vedení města reaguje na možné úniky informací v době zadání zakázky, případně ještě před vyhlášením zakázky. „Na ukončení smlouvy jsme se s nimi dohodli,“ dodal.

Kdo bude novým administrátorem, to zatím jisté není. „Máme vysoutěžených pět advokátních kanceláří a navrhuji k tomu přidat i kancelář Frank Bold, která je známá, užívá důvěru řady zastupitelů, a to i těch opozičních. Chceme pak mít několik nabídek, podle kterých se budeme rozhodovat,“ vysvětlil primátor.

Bazén v Liberci

Čtvrtek, 25. dubna 2024, 13:03

Bazén v Liberci
Bazén v Liberci

Radnice si zároveň celou zakázku nechá znovu prověřit. A to buď od ČVUT, nebo VUT v Brně. „Na radě v úterý budeme projednávat přezkoumání celé projektové dokumentace, budeme na to mít poměrně krátký čas, vlastně jen pár týdnů tak, abychom se mohli rozhodnout, zda je dokumentace v pořádku,“ doplnil primátor.

Celá rekonstrukce, která už se měla nyní rozbíhat, se tak znovu odkládá. A to minimálně do konce srpna. V tu dobu už by mohlo být vše posouzeno a město se pak rozhodne, co dál.

Bazén by se tak na letní měsíce mohl otevřít i pro veřejnost, zatím v něm mohou trénovat alespoň sportovní kluby. „S provozovatelem bazénu jednáme o provozu od července minimálně do konce srpna,“ potvrdil Zámečník.

Na konci srpna pak bude před vedením města stát rozhodnutí, co dál. „Na konci srpna se musíme rozhodnout, zda zajistit zimní provoz, nebo připravit bazén na předání jako staveniště,“ dodal Zámečník s tím, že bude záležet na tom, jak dopadnou posudky zakázky.

Město ale podle něj potřebuje mít jistotu, že celá zakázka je v pořádku, radnice totiž podala žádosti o dotace u Národní sportovní agentury a Operačním programu životní prostředí za celkem 430 milionů. A o peníze nechce přijít. „Musíme mít jistotu. Nechtěl bych se poté setkat s tím, že dotační orgány nám nedají dotaci například kvůli jen zástupným důvodům,“ vysvětlil primátor.

Do budoucna by město chtělo areál bazénu ještě rozšířit o venkovní bazén, jak to původně zamýšlel i jeho autor Pavel Švancer. „Rádi bychom se k myšlence architekta Švancera vrátili, protože město vlastně nemá venkovní bazén, který by mohl být provozovaný déle než venkovní koupaliště. Do konce volebního období chceme přijít s nápadem, jak mít třeba ještě hezčí bazén, než mají v Turnově,“ uzavřel Zámečník.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky bazén, bazén liberec, liberec, rekonstrukce, plavání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce bazénu se dál odsouvá. V provizorním režimu se na léto zřejmě otevře veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.