Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Lipo.ink podpořil v programu VÝKOP čtyři týmy začínajících podnikatelů. Registrace na podzim je už spuštěná

V libereckém podnikatelském inkubátoru Lipo.ink skončil druhý ročník VÝKOPu, který pomáhá se začátky podnikání. Čtyři týmy letos dostaly podporu pro rozjezd vlastního startupu a šanci získat investici v minimální hodnotě 300 000 korun.

Sklářský ateliér, B2B platforma zaměřená na implementaci bio plastů primárně do obalového průmyslu, kurzy šití barefootových bot, nebo výroba designového nábytku a dekorací ze dřeva a epoxidu. To je seznam čtyř týmů, které na finále VÝKOPu představily své podnikatelské záměry skupině investorů. Týmy mohou získat více než 300 000 korun. Pro případnou radu si můžou zajít do Podnikatelské ambulance Lipo.ink, která je otevřena komukoliv, kdo chce řešit své podnikání. Na VÝKOP také navazují další fáze inkubačních programů.

„Peníze jsou sice při rozjezdu důležité, ale pro startupy je často podstatnější podpora investora a jeho zkušenosti. I to dodá odvahu. Lidé se často podnikání vyhýbají, přestože mají dobrý podnikatelský záměr. Nejobtížnější je najít způsob, jak dostat projekt na trh. Obzvlášť u modelu B2C. Je to náročné a drahé. Ten, koho k sobě přivedete, vás může stát víc než produkt, který si u vás koupí,“ sděluje jeden z investorů Michal Tesař z NEWTON University Angel Fundu.

Letošní program Lipo.inku probíhal opět tři měsíce a ve dvou rovinách. Účastníci navštívili přednášky na různá témata, od tvorby finanční rozvahy, prezentování po právní segment. I tentokrát měl každý tým přiděleného kouče, který je cestou provedl, motivoval a byl oporou v náročných situacích.

„Věděli jsme, co chceme, a tady jsme už jen ladili praktické věci. Řešili jsme umělecké smlouvy, nájmy apod.,“ vysvětluje jedna z účastnic Klára Jägerová. „Říkala jsem si, že se chci hlavně něco naučit. Uvědomila jsem si, co vše ještě neumím. A jít s kůží na trh není jednoduché,“ doplňuje kolegyně Eva Jiřičková.

Jeden z mentorů programu Roman Meliška chválí všechny účastníky především za jejich rozvoj. „Gró je v nasměrování k podnikatelské cestě. I za tak krátkou dobu vidíme, jaký udělali všichni účastníci pokrok, jak změnili myšlení. A to už jim zůstane. Je to o sebejistotě, strukturovanosti, suverénnosti. Umějí svůj nápad popsat někomu tak, že si druhý řekne, jo, to půjde. Pro někoho, kdo uvažuje, jestli se přihlásí do dalšího Výkopu, to jsou věci, které nemusí být na první dobrou vidět,“ popisuje mentor.

Registrace na další VÝKOP je už spuštěná. v případě zájmu stačí vyplnit krátký formulář„Program, a vlastně i celý Lipo.ink, je jeden ze způsobů, jak můžeme prakticky podpořit lidi, kteří chtějí podnikat. Když máte zdravotní problém, jdete k lékaři. Když máte problém s podnikáním, můžete zajít sem. Registrace na podzimní Výkop je už spuštěná,“ uzavírá Jiří Ulvr, radní pro rozvoj Libereckého kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Lipo.ink

Štítky Lipo.ink, podnikání, startup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lipo.ink podpořil v programu VÝKOP čtyři týmy začínajících podnikatelů. Registrace na podzim je už spuštěná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.