Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Od neděle dalších patnáct nemocných koronavirem. Nemocnice opět zakázala návštěvy

, aktualizováno 22. června 2020, 14:40

V Libereckém kraji dál přibývá prokázaných případů onemocnění covidem-19. Od nedělního rána přibylo dalších 15 nemocných. Vyplývá to z informací, které ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR). Od začátku pandemie testy v Libereckém kraji prokázaly 238 nakažených novým koronavirem, za poslední tři dny přibylo 32 nových případů.

V reakci na vývoj dnes Krajská nemocnice Liberec znovu zakázala s okamžitou platností návštěvy nejen na všech odděleních v Liberci, ale také v nemocnicích v Turnově a Frýdlantu. „Otec u porodu může být poté, co projde triáží na oddělení, kde mu bude změřena teplota a vyplní dotazník. Také apelujeme na důsledné nošení roušek a nutnou dezinfekci rukou v rámci areálu a prostor nemocnic," řekl mluvčí největší nemocnice v kraji Václav Řičář. Návštěvy dnes znovu zakázali také například v Domě seniorů v Liberci na Františkově, který je největším takovým zařízením v kraji.

Podle informací zdroje, který si přál zůstat v anonymitě, je hlavním ohniskem nákazy novým koronavirem v Liberci ubytovna pro cizince v Markytánské ulici. Podle našich informací bylo na ubytovně téměř šedesát osob, z toho 22 pozitivních. Někteří nakažení jsou zaměstnáni v Magně, další v jiných závodech. Z toho důvodu je ubytovna v karanténě. Magna kvůli nakaženým zaměstnancům z ubytovny poslala do karantény zhruba stovku osob. Firma kvůli nákaze výrazně zpřísnila hygienická a bezpečnostní opatření. Na vstupu do podniku měří lidem teplotu. „Až do odvolání platí zákaz návštěv mezi závody Liberec a Nymburk a Nástrojárnou," uvedla firma na svém facebookovém profilu.

Hygienici pokračují v trasování kontaktů nakažených a jejich rodinných příslušníků nejen v závodě, ale hlavně mezi agenturními pracovníky na ubytovně. V karanténě je zhruba 80 lidí a zvažuje se i plošné testování. Podle ředitele krajské hygienické stanice Vladimíra Valenty se dnes odpoledne v Liberci sejde krajská epidemiologická komise.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky koronavirus, nemocnice, Liberec, covid, magna, COVID-19, Liberecký kraj, návštěva, Krajská nemocnice Liberec, Frýdlant, Turnov, Vladimír Valenta, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od neděle dalších patnáct nemocných koronavirem. Nemocnice opět zakázala návštěvy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.