Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přibylo dalších šest nemocných koronavirem. V Magně od neděle nový pozitivní případ není

V Libereckém kraji přibylo dalších šest potvrzených případů covidu-19. Podle údajů, které dnes ráno aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví, testy od začátku pandemie nový koronavirus prokázaly u 244 lidí. Ředitel Krajské hygienické stanice v Liberci Vladimír Valenta ale upozornil na to, že případů evidovaných v kraji je jen 241, tedy o tři méně. Ti další nakažení sice mohou mít trvalé bydliště v Libereckém kraji, ve skutečnosti v něm ale nežijí.

.V Libereckém kraji je podle Valenty aktuálně 41 nemocných, polovina z nich je mezi zaměstnanci libereckého výrobce autodílů Magna Exteriors (Bohemia), která se svými 1800 pracovníky patří k největším zaměstnavatelům v Liberci. Nový koronavirus tam zatím testy prokázaly u 21 lidí. Další nemocní jsou mezi rodinnými příslušníky a také na ubytovně, kde externí pracovníci firmy bydlí. „Aktuálně čekáme na výsledky testů dalších 56 lidí a připravujeme testování dalších 80," řekl Valenta.

V Magně se nakazilo osm kmenových a 13 agenturních pracovníků. „Od neděle nepřibyl žádný kmenový ani externí zaměstnanec Magny pozitivně testovaný na covid-19. Jako výsledek trasování jde dalších 16 osob na testy," uvedla firma na svém facebookovém profilu. Dosud prošlo testováním více než 90 zaměstnanců Magny, většina testů vyšla negativně. Zaměstnanci postiženého pracoviště jsou podle personálního ředitele Jana Záruby v karanténě.

Od začátku pandemie testy v Libereckém kraji prokázaly 244 nakažených novým koronavirem. Z nemoci se 196 lidí uzdravilo, čtyři komplikacím spojeným s nákazou podlehli. Šlo o seniory, kteří měli jiná závažná onemocnění. Hygienici od začátku pandemie nařídili testování u 10 397 lidí. Nejvíc pozitivních případů odhalily testy na Liberecku, je jich 106. Jen sedm nemocných měli zatím na Českolipsku. Průběh aktuálně odhalených případů je zatím podle Valenty lehký.

V celém Česku potvrdily zatím testy onemocnění novým koronavirem u 10 561 lidí, za pondělí přibylo dalších 63 případů. Nejvíc nakažených odhalily od začátku pandemie testy v Praze a Moravskoslezském kraji. Z covidu-19 se dosud v zemi 7543 lidí uzdravilo, což je přes 61 procent potvrzených případů. Komplikacím spojeným s nákazou podlehlo od začátku epidemie v zemi 337 lidí.

Autoři

Štítky koronavirus, firmy, Magna, Liberecký kraj, COVID-19, Vladimír Valenta, pandemie, Liberec, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, nemoc, Magna Exteriors, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přibylo dalších šest nemocných koronavirem. V Magně od neděle nový pozitivní případ není  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.