Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Prodej porcelánu a skla v Liberci

PR článek

Liberec je město, známé svou bohatou historií sklářství a porcelánové výroby. A nejen Liberec – celý Liberecký kraj má dlouholetou tradici sklářství a bižuternictví. Příležitost obdivovat umění sklářských mistrů a poklady českého umění, historii i současnost tohoto regionu skýtá Sklářské muzeum v Novém Boru a Kamenickém Šenově a také Muzeum skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou či v Harrachově a v Železném Brodě. Ale zpět k Liberci. České sklo, bižuterie a porcelán se prezentuje nejen v muzeích, ale také se stále prodává. A nutno podotknout, že o tento sortiment je neustále zájem. A to z řad českých zákazníků, ale i cizinců.

Porcelan Glass Jan Cidrych

K jednomu z nejznámějším prodejcům skla a porcelánu v Liberci určitě patří i pan Jan Cidrych. I když není vlastníkem objektu, ve kterém se nachází jeho prodejna, dá se tento právem nazvat jako „dům porcelánu a skla“. Je totiž významným místem pro milovníky a obdivovatele kvalitních českých produktů. V prodejně najdete vše možné, a to od tradičních českých výrobků až po moderní designové kousky. Od porcelánových produktů (zmiňme třeba sady s loveckými motivy, dílem Alfonse Muchy či Vincenta van Gogha), až po výrobky z českého skla (nápojové sady, korbele, kalichy, nástolce, aj.). Od těch k praktickému použití až po suvenýry a dekorativní předměty.

Výběr zboží je tedy velmi široký a zahrnuje různé typy porcelánu a skla, včetně sběratelských kolekcí. A snad nejen díky tomu se nestane, že by české sklo a český porcelán upadly v zapomnění. Avšak Porcelán Glass jen neprodává, nýbrž provádí  také zakázkovou výrobu pro firmy po celé České republice. 

Zákazníci najdou v prodejně široký sortiment od dekorativních předmětů, jako jsou kupříkladu vázy, skleněné figurky či historické repliky (např. dobové korbele), až po praktické produkty, jimiž jsou hrnky, talíře, mísy. Samozřejmostí jsou kávové a čajové sady či jídelní soupravy. Prodejna je známá produkty v nejvyšší kvalitě a rovněž rozmanitostí nabídky. Zmiňme například kostní porcelán – při jehož výrobě se přimíchává kostní popel, který zvyšuje průhlednost, třpytivý lesk glazury a vysokou pevnost.

Pirken hammer

Z porcelánového zboží je třeba také připomenout Pirken hammer porcelán, který je známý svou vysokou kvalitou a jedinečným designem, odrážejícím bohatou historii a tradici českého porcelánu. A právě zde v této prodejně můžete najít široký sortiment těchto luxusních porcelánových výrobků, a to od klasických bílých souborů až po bohatě zdobené kousky s ručně malovanými detaily. Každý kus je výsledkem precizní práce a uměleckého mistrovství, což z něj činí nejen užitečný předmět pro každodenní použití, ale také ceněný sběratelský artefakt. S ohledem na tradici a kvalitu Pirken hammer porcelánu je návštěva této prodejny skutečným zážitkem pro milovníky krásy a elegance.

Suvenýry a dárkové předměty

Pro ty z vás, kdo hledáte unikátní suvenýry nebo dárkové předměty s motivy z Libereckého kraje, je tato prodejna jedinečným místem k nákupu. Každý zde určitě najde to svoje: porcelánové talířky a talíře, hrnky, sklenice, korbele, zvonky a náprstky, a dokonce i hodiny; to vše s různými motivy, jako například motivy s obrázky Alfonse Muchy, Liberecká radniceJeštěd, který je symbolem Liberce a další významná a turisticky známá místa. A abychom nezapomněli na ty nejmenší, jsou tu produkty i s dětskými motivy, např. Doktor Bolíto porcelán, hrnek Doktor Bolíto aj. Nejde však jen o hrnečky a misky, ale třeba také o oblíbené magnetky. 

K nejvzácnějším dárkovým předmětům se řadí porcelánové medailony s motivy Panny Marie, Ježíše Krista a Matky Terezy, vsazené do drahých kovů, a to zlata i stříbra. Dále si tu můžete pořídit ručně vyráběné Jizerské zelené sklo v kombinaci s olovem a cínem, anebo produkty s historickými motivy a motivy rakousko-uherské císařské rodiny a šlechty.

Zachování tradice českého sklářství a výroby porcelánu

Kvalita, široký sortiment, slevy a akce (kupříkladu 10% sleva na celý sortiment nebo dárek v podobě pohlednice "Pozdrav z Liberce" při osobním odběru) – to všechno je zaměřeno na maximální spokojenost zákazníka. Navíc, prodejna poskytuje možnost zakázkového potisku, což je příležitost pro ty, kdož hledají osobní a především originální dárek.

Kromě toho prodejna poskytuje i služby jako odborné obchodní poradenství a organizování reklamních a komerčních výstav. Prodejna Porcelan Glass pana Cidrycha se může pochlubit oceněním "Živnostník roku 2017", což je důkazem jejího významného postavení v regionu. A to není jediné ocenění, na něž pan Jan Cidrych dosáhl: předcházelo mu 1. místo v kategorii Suvenýr a ocenění Srdcař roku.

Cílem obchodu Porcelan Glass v Liberci je nejen zachování tradice českého sklářství, bižuternictví a výroby porcelánu, ale také zviditelnění a propagace libereckého kraje a snaha o zachování kulturního dědictví výroby dárkových předmětů z keramiky, porcelánu a skla a jejich rozšíření i na zahraniční trh. A nutno podotknout, že se jim to daří. 

A kde zmiňovanou prodejnu najdete?

Prodejna se nachází v Jablonecké ulici, pouhých 10 kroků od Šaldova náměstí. Je tak skvěle dostupná jak pro místní obyvatele, tak pro turisty. Kdo by však prodejnu Jana Cidrycha nemohl navštívit osobně, je tu možnost objednávek přes e-shop. Pro více informací a podrobností o sortimentu můžete navštívit webové stránky https://www.porcelan-glass.cz/.

Ohodnoť článek

Foto Jan Cidrych

Štítky porcelán, sklo, Liberec, Liberecký kraj, Česko, výroba, tradice, ocenění, sklářství, Alfons Mucha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Cidrych

Děkuji

Dnes, 08:45Odpovědět

Prodej porcelánu a skla v Liberci  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.