Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nový koronavirus má v Česku první oběť

, aktualizováno 22. března 2020, 21:15

Česko má první oběť nového koronaviru. Lékaři dnes oznámili, že na nákazu zemřel pětadevadesátiletý muž, který byl hospitalizovaný v Praze v Nemocnici Na Bulovce. Podle dostupných informací muž nebyl na jednotce intenzivní péče.

Zemřelý muž trpěl řadou zdravotních problémů, jako chronické srdeční selhání, chronická ischemická choroba srdeční a měl kardiostimulátor. Důvodem úmrtí bylo celkové vyčerpání organismu. "Muž ve věku 95 let byl hospitalizován 18. března, kdy se u něj potvrdila infekce. Trpěl řadou zdravotních problémů. Bohužel i s tímto momentem jsme museli počítat," srhnul ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Podle Vojtěcha je hospitalizováno 74 lidí. Na jednotkách intenzivní péče je 19 z nich, na plicní ventilaci 11 a jeden muž ve Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) je na speciálním přístroji, který okysličuje krev.

Počet případů nákazy novým typem koronaviru v Česku dnes stoupl na 1120, oznámilo na svém webu ministerstvo zdravotnictví. Za dnešek přibylo 73 nemocných. Vyléčených z nemoci COVID-19, kterou koronavirus způsobuje, zůstává šest lidí. První tři potvrzené případy nákazy se v České republice objevily před třemi týdny - v neděli 1. března.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky koronavirus, vir, zdravotnictví, nákaza, úmrtí, Česko, COVID-19, infekční onemocnění, Nemocnice Na Bulovce, Praha, Adam Vojtěch, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, ANO 2011, Jan Hamáček, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petra Holmanová

Milí čtenáři Martin Mindl, je možné, že jste se přehlídl v textu vy. Takovou tu chybu jsem nikde nezaznamenala.Dnes, 09:39

Pondělí, 23. března 2020, 09:43Odpovědět

Martin Mindl

Lékaři dnes oznámili, že na nákazu zemřel pětadevadesátiletý muž..... Důvodem úmrtí bylo celkové vyčerpání organismu. "Muž ve věku 95 let byl hospitalizován 18. března..... Mohli by jste mi laskavě vysvětlit jak je možné že píšete v nadpisu že je muži 25 let a rázem na to je mu 95let?

Neděle, 22. března 2020, 23:13Odpovědět

Nový koronavirus má v Česku první oběť  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.