Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Počet nakažených se v kraji od včerejšího dne nezměnil. Zůstává 191

V Libereckém kraji zůstává 191 potvrzených případů nemoci covid-19, od nedělního večera nepřibyl žádný. Vyplývá to z ranních údajů ministerstva zdravotnictví.

Z nemoci se v kraji podle informací z krajské hygienické stanice zotavuje 125 lidí, vyléčených je 63 a tři lidé v souvislosti s koronavirem zemřeli. Poslední z nich v neděli, šlo o pacienta v liberecké nemocnici. „Další informace sdělovat nebudeme,“ řekl dnes mluvčí Krajské nemocnice Liberec Václav Řičář. Na oddělení ARO se v Liberci s nemocí covid-19 léčí další dva lidé.

V kraji se vyléčila už skoro třetina nemocných. Hygienici zatím nechali otestovat na nový koronavirus 3692 lidí, ve 113 případech nařídili karanténu. Další lidé jsou v karanténě z rozhodnutí praktických lékařů. Liberecká nemocnice speciálně pro pacienty, kterým končí karanténa, vytvořila odběrové místo. Je na rohu Bernardovy a Husovy ulice, naproti hlavní vrátnici nemocnice. Vzorky budou zdravotníci odebírat pouze pacientům s žádankou od praktického lékaře. „Aby mohli karanténu ukončit, tak musí být vyšetřeni takzvaným rapid testem,“ uvedl Řičář.

Na 100.000 lidí připadá v Libereckém kraji 43 případů, v průměru za celou zem to je 63. Za epidemický práh hygienici při akutních respiračních onemocněních považují 1600 až 1800 pacientů na 100.000 obyvatel. V celé republice se z nemoci covid-19, kterou způsobuje nový typ koronaviru, dosud vyléčilo 1311 lidí. Je to téměř pětina z celkového počtu potvrzených případů nákazy. Testy onemocnění potvrdily v Česku u 6787 lidí. V souvislosti s koronavirem zemřelo v republice 188 lidí. Testů na koronavirus bylo v celé republice provedeno 172.123.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký, COVID-19, nemoc, Liberecký kraj, pacient, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská nemocnice Liberec, Krajská hygienická stanice, Liberec, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených se v kraji od včerejšího dne nezměnil. Zůstává 191  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.