Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Od soboty se v kraji žádný nový případ koronaviru neobjevil

V Libereckém kraji od sobotního večera nepřibyl žádný nový případ onemocnění covid-19. Po změně metodiky pro zpracování hlášení od hygieniků a laboratoří Libereckému kraji dokonce jeden případ včera ubyl.

Podle informací, které večer aktualizovalo ministerstvo zdravotnictví (MZCR), testy nemoc potvrdily u 193 lidí s vazbou na Liberecký kraj, ráno ještě uvádělo ministerstvo 194 případů. V kraji se uzdravilo zatím 103 lidí. Dosud čtyři lidé komplikacím v souvislosti s novým koronavirem zemřeli, ve všech případech šlo o seniory. Tři muži a jedna žena měli i jiné vážné zdravotní obtíže.

Na 100.000 obyvatel připadá v Libereckém kraji bezmála 44 zjištěných případů. Za epidemický práh hygienici při akutních respiračních onemocněních považují 1600 až 1800 pacientů na 100.000 obyvatel. Podle informací z krajské hygienické stanice už v kraji otestovali 5398 lidí, v karanténě nařízené hygieniky jich je aktuálně 198, dalším karanténu nařídili praktičtí lékaři. Jde ale o údaje z nedělního večera.

V celém Česku potvrdily testy od začátku epidemie nový koronavirus u 7431 lidí. Komplikacím spojeným s touto nákazou zatím v zemi podlehlo 222 lidí, vyléčilo se ale už 2826 nemocných. Nejvíce potvrzených případů je v Praze, nejméně v Jihočeském kraji. V Libereckém kraji odhalily testy nejvíc nemocných na Jablonecku, nejlépe je na tom Českolipsko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký, Liberecký kraj, COVID-19, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od soboty se v kraji žádný nový případ koronaviru neobjevil  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.