Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Za poslední týden se v kraji objevily tři nové případy koronaviru

V Libereckém kraji za poslední týden přibyly tři potvrzené případy onemocnění covid-19. Od začátku epidemie jich ministerstvo zdravotnictví eviduje v kraji 196. Nemocných je podle údajů krajské hygienické stanice v Liberci aktuálně 52. V přepočtu na 100.000 obyvatel je to 12 případů.

V Libereckém kraji v souvislosti s koronavirem zemřeli od začátku epidemie čtyři senioři, kteří měli jiná vážná onemocnění, tři muži a jedna žena. Uzdravilo se 140 lidí a v karanténě je z rozhodnutí hygieniků 241 lidí.

Od začátku epidemie je v kraji nejvíce potvrzených případů z Jablonecka, 84. Naopak pouze šest jich bylo zjištěno na Českolipsku. Hygienici na testy ke zjištění koronaviru od začátku epidemie doporučili 6266 lidí.

V celé republice je k dnešnímu ránu od začátku epidemie 7781 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Vyléčilo se zatím 3592 lidí a s nemocí zemřelo 249 lidí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký, COVID-19, Liberecký kraj, epidemie, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Liberec, okres Jablonec nad Nisou, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za poslední týden se v kraji objevily tři nové případy koronaviru  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.