Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Minimálně 116 studentů se nakazilo COVID-19 u Mácháče

Více než stovka studentů se nakazila koronavirem během adaptačních kurzů u Máchova jezera.

Během adaptačních kurzů, kterých se na začátku září u Máchova jezera zúčastnily stovky studentů z různých univerzit, se covidem-19 nakazilo nejméně 116 lidí. Informoval o tom dnes server iROZHLAS.cz. Pořádání seznamovacích kurzů pro stovky studentů z celé republiky je v době koronavirové epidemie proti doporučení hygieniků. Univerzity ale často nemají s kurzy nic společného, protože některé z nich podle serveru organizuje občanský spolek Seznamovák.

Máchovo jezero na začátku září hostilo dva turnusy adaptačních kurzů. Každého z nich se zúčastnilo zhruba sedm stovek studentů z různých univerzit. „Hygienické stanice kvůli tomu vytrasovaly už 116 nakažených, ve skutečnosti jich ale může být ještě víc," napsal iROZHLAS. Na většině akcí či her nenosili studenti roušky. Večer se chodili bavit do nedalekých Doks, kde je diskotéka a kemp Bílý kámen.

Kurzů se zúčastnili studenti Univerzity Pardubice, vysoké školy Ambis, Technické univerzity v Liberci, Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Univerzity Karlovy, Českého učení technického a Vysoké školy ekonomické v Praze. S podobným problémem se podle serveru setkaly i například Univerzita Palackého v Olomouci nebo Masarykova univerzita v Brně.

Organizátoři kurzů tvrdí, že dbali na dodržování hygienických předpisů. „Když jsme zjistili první případy nákazy, tak jsme ty lidi izolovali a poslali domů," uvedl organizátor kurzu pro Univerzitu Karlovu Michal Horký.

V Česku od začátku září výrazně přibývá nakažených, hospitalizovaných i vážně nemocných pacientů s covidem, stát znovu zpřísnil opatření týkající se nošení roušek, otevírací doby podniků nebo hromadných akcí. Mnohé vysoké školy přešly v těchto dnech na distanční výuku - některým to nařídili hygienici kvůli zhoršené epidemické situaci, jiné se pro ni rozhodly dobrovolně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Leshotel.cz

Štítky ČR, koronavirus, školy, vysoké, Máchovo jezero, COVID-19, Univerzita Karlova, Krajská hygienická stanice, Univerzita Pardubice, Technická univerzita v Liberci, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Masarykova univerzita, Univerzita Palacké

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Minimálně 116 studentů se nakazilo COVID-19 u Mácháče  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.