Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V kraji poprvé za čtrnáct dní nikdo nezemřel na koronavirus

Podle údajů uvedených na webu ministerstva zdravotnictví ke středečnímu dni poprvé po dvou týdnech zřejmě nepřibylo v Libereckém kraji žádné úmrtí v souvislosti s koronavirem.

V souvislosti s koronavirem od začátku března zemřelo v kraji 61 lidí, z toho 37 za posledních 14 dnů. Před středou z lidí pozitivně testovaných na koronavirus naposledy nikdo nezemřel 14. října. Údaje za středu jsou ale předběžné a ministerstvo je ještě může změnit.

Středeční počet odhalených případů je v kraji podprůměrný, šlo ale o sváteční den, kdy se obecně testuje méně. Průměrný počet pozitivně testovaných na koronavirus za posledních sedm dnů je v kraji 549 případů za 24 hodin. Přibývá ale nakažených seniorů, kteří tvoří zhruba 15 procent odhalených případů. S tím rostou i nároky na nemocnice, které zvyšují lůžkovou kapacitu pro tyto případy. Podle odhadů bude kraj potřebovat až 660 lůžek pro covidové pacienty.

Podle údajů na webu ministerstva zdravotnictví je v Libereckém kraji 7244 aktivních případů, což jsou nejen nemocní, ale také pozitivně testovaní bez příznaků onemocnění. Opět ale jde jen o orientační údaj, počet uzdravených se doplňuje se zpožděním až dvou týdnů. Například za 23. října ministerstvo zdravotnictví původně uvádělo 6039 aktivních případů v Libereckém kraji, nyní je tento údaj revidovaný na 5197 případů.

První případ nákazy odhalily testy v Libereckém kraji 10. března. Od té doby koronavirus prokázaly u 12.012 lidí, minimálně 4707 se jich z nemoci vyléčilo. Nejhorší je v kraji situace na Semilsku, kde za posledních sedm dní na 100.000 obyvatel připadá 915 nakažených, naopak nejlépe je na tom Českolipsko s 590 pozitivními testy na 100.000 obyvatel.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vfn.cz

Štítky ČR, koronavirus, správa, Liberecký, COVID-19, Liberecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Markvart

Je to možné, ale podle WEBu https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19/kraje/LBK, kde jsou krajské informace ke kovidu, se tento týden objevil ve statistice první mrtvý v okrese Česká Lípa. Není informace kdy zemřel, ale ve statistice se objevil tento týden. Možná to bylo ve středu ? Všimnul jsem si toho, protože okres ČL byl dlouho jeden z mála bez úmrtí na kovid (ve stejný den se to zlomilo v okrese Rokycany )

Pátek, 30. října 2020, 22:05Odpovědět

V kraji poprvé za čtrnáct dní nikdo nezemřel na koronavirus  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.