Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nových případů koronaviru přibývá méně než minulý týden

Během úterka přibylo v Libereckém kraji 611 nový případů koronaviru. Před týdnem to bylo o téměř třicet více.

Nových případů nemoci covid-19 je o 27 méně než před týdnem a o 23 méně než v pondělí. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví. Počet zemřelých v souvislosti s koronavirem za úterý v kraji stoupl o tři. Komplikacím spojeným s covidem-19 tak v kraji od loňského začátku epidemie podlehlo 480 lidí, z nich 34 zemřelo od začátku letošního roku.

Rizikové skóre PES za celou republiku kleslo na 86 z úterních 89 bodů. Zůstává ale nadále v nejhorším, tedy pátém stupni. Index dnes poprvé zohlednil hospitalizace nakažených místo pozitivity testů. Kvůli změně metodiky není ode dneška rizikové skóre počítané pro jednotlivé kraje ani okresy. Podle přepočtu počtu případů na 100.000 obyvatel za uplynulých sedm dnů je na tom v Libereckém kraji nejlépe Českolipsko se 426 nakaženými a nejhůř Liberecko s 688 případy. Aktuálně je podle údajů ministerstva v kraji 5522 aktivních případů, což jsou nejen nemocní, ale i pozitivně testovaní bez příznaků.

V zemi od 27. prosince platí opatření v nejpřísnějším stupni PES a nemocnice nesmí přijímat pacienty na plánovanou péči, kterou lze odložit. Podle dat na webu ministerstva je ve čtyřech páteřních nemocnicích v kraji volná zhruba čtvrtina lůžek pro covidové pacienty. V Libereckém kraji odhalily testy prvního nakaženého koronavirem loni 11. března. Od té doby potvrdily nákazu u 34.698 lidí, to je skoro osm procent obyvatel kraje. Bezmála 83 procent nakažených se vyléčilo, zhruba 28.700 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký, COVID-19, Liberecký kraj, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nových případů přibývá méně než minulý týden  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.