Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Včera přibylo v kraji 836 nakažených. Denní přírůstek byl druhý nejvyšší od počátku epidemie

Během včerejšího dne přibylo 836 nově nakažených. Podle statistik je to o 56 více než před týdnem. Zároveň je to druhý nejvyšší denní přírůstek v kraji od začátku epidemie.

Více zjištěných za den bylo v kraji jen minulý týden v pátek, a to 853. Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

V kraji bylo dnes ráno nejvíce hospitalizovaných s covidem od začátku epidemie. Ve čtyřech páteřních nemocnicích bylo 428 pacientů, o 12 více než v úterý. Volných je sice 13 lůžek pro intenzivní péči, nemocnice se ale potýkají s nedostatkem personálu. Krajský krizový štáb proto požádal armádu, aby nemocnicím personálně vypomohla. Na či s covidem v kraji od začátku roku denně zemře v průměru šest lidí. V lednu bylo nejvíce úmrtí od začátku epidemie, v souvislosti s koronavirem zemřelo 209 lidí. Únor byl druhý nejhorší měsíc se 180 úmrtími.

Od začátku epidemie se nákaza potvrdila v Libereckém kraji u 60.839 lidí, což skoro 14 procent obyvatel kraje. Vyléčených je přes 51.500 a takzvaně aktivních případů skoro 8500. V přepočtu na 100.000 obyvatel za posledních sedm dnů přibylo nejvíc nákaz na Semilsku - 1012, a nejméně na Českolipsku - 794. V kraji s více než 443.000 obyvateli bylo očkováno zatím 17.666 lidí a z nich obě dávky vakcíny dostalo 7155. V pondělí i v úterý lékaři očkovali přes 1300 lidí, to je nejvíc od zahájení očkování. Pokud se ale tempo očkování dál nezrychlí, v případě, že by se nechal očkovat každý obyvatel kraje starší 15 let, bylo by na to třeba dalších zhruba 270 dnů.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Jihlava

Štítky ČR, koronavirus, Liberecký, epidemie, COVID-19, nemocnice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Včera přibylo v kraji 836 nakažených. Denní přírůstek byl druhý nejvyšší od počátku epidemie  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.