Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve výtahu přepadl a okradl 88letou ženu. Policii tvrdil, že kradl známý v jeho oblečení

Třicetiletý zloděj si v polovině ledna ve Frýdlantě vyhlédl svou oběť. Šlo o osmaosmdesátiletou důchodkyni, která se právě vracela z nákupu. Muž s ní nastoupil do výtahu v panelovém domě, kde bydlí a tam ji ukradl peněženku s doklady, ženu pak ještě povalil na zem a utekl. Po pár dnech se sice sám přihlásil na policii, ale krádež se snažil svést na někoho jiného.

„Muž označil nejvyšší patro a když se k němu výtah přiblížil, vytáhl ženě z kapsy bundy peněženku s doklady a okamžitě po zastavení výtah opustil. Předtím ještě do překvapené ženy strčil, ta ztratila rovnováhu a upadla. Hluk na chodbě zaregistrovali sousedé a okamžitě zalarmovali policisty. Svým jednáním si přišel na částku 600 korun,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Zloději se pak sice podařilo utéct, za pár dní ale bylo všechno jinak. Napadená žena poskytla policistům tak dobrý popis, že prakticky hned věděli, o koho se jedná. Po čtyřech dnech se samotný zloděj překvapivě ocitl dobrovolně na policejní služebně.

„Muž sám přišel na policejní služebnu, avšak ne proto, že by se chtěl k činu doznat, ale celou záležitost chtěl takzvaně hodit na někoho zcela jiného. Policistům napovídal historku, že své oblečení půjčil svému známému a on sám nemá s okradením seniorky nic společného. Policisté však na základě svého šetření dobře věděli, jaká je pravda, a muži nakonec nezbývalo nic jiného než se přiznat,“ řekl mluvčí.

Za přečin krádeže by teď mohl za mřížemi strávit až tři roky.

Autoři | Foto

Štítky výtah, policie, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve výtahu přepadl a okradl 88letou ženu. Policii tvrdil, že kradl známý v jeho oblečení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.