Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Studentky oboru Fashion design z libereckých Kateřinek předvedly svou tvorbu v New Yorku

V minulém týdnu mělo několik studentek uměleckého oboru Fashion design z libereckých Kateřinek unikátní možnost předvést své modely na dvou přehlídkách v rámci NYC x DESIGN. Premiéra Fashion Show a hlavního programu proběhla 10. května 2017 v Grand Ballroom v budově Bohemian National Hall v centru Manhattanu.

Barbora Nechanická, učitelka navrhování oděvů, sama aktivní modelka, připravila choreografii přehlídky a její kolegyně Dana Pejchalová měla na starost všechny kolekce a společně vybraly sedm studentek-modelek, které modely v New Yorku předvedly. Díky vzájemné spolupráci se dvěma uměleckoprůmyslovými školami v Turnově a v Jablonci nad Nisou, byly kolekce velmi krásně doplněné šperky, které také tvořili studenti. Současně probíhala v prostorách Bohemian National Hall výstava prací našich žáků a byly k dispozici i propagační materiály včetně CD o Libereckém kraji.

Módní přehlídky se zúčastnil Frank Smilovic, rodák z Liberce, který od roku 1967 žije v USA a má na Broadway úspěšnou oděvní firmu; přehlídka ho zaujala a pozval učitele a studentky na prohlídku své firmy.

Také prezidentka New York School of Design Janet Tsong nabídla naší škole spolupráci s možností uplatnění v předních módních firmách, protože se jí naše přehlídka velmi líbila.

Ve volném čase se studentky a učitelé sešli našimi krajany a s viceprezidentkou Bohemian Citizens' Benevolent Society of Astoria paní Miladou Kubikovou-Stastny. Právě tam se také konala druhá módní přehlídka v  New Yorku, a to dne 12. května 2017 v National Hall and Beer Garden v Astorii.

V závěru módní přehlídky byla generálnímu konzulovi v NY panu Martinu Dvořákovi předána dřevořezba státního znaku ČR vytvořená Lucií Hrubou, žákyní 2. ročníku oboru Truhlář ze Školy v Kateřinkách. Celá naše akce je zařazena v oficiálním tištěném průvodci newyorské přehlídky designu NYC X DESIGN.

Tato velmi náročná akce na organizaci i fyzickou kondici všech zúčastněných měla velký ohlas. Samotné studentky měly možnost vidět „velký svět“ a prezentovat svou práci a práci svých spolužáků a tím ukázat, že ani v dnešní době není  o mladé talenty v oblasti módy a oděvů v Libereckém kraji nouze. Škola v Kateřinkách je toho jasným důkazem.

Tisková zpráva

Štítky New York, design, Manhattan, módní přehlídka, Liberecký kraj, USA, Turnov, Jablonec nad Nisou, Martin Dvořák, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentky oboru Fashion design z libereckých Kateřinek předvedly svou tvorbu v New Yorku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.