Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

35 zásahů během 45 minut. Hasiči se během čtvrtečního večera nezastavili

Silná bouřka zasáhla ve čtvrtek k večeru Liberecký kraj. Hasiči měli od 18:00 za 45 minut 35 výjezdů k popadaným stromům. Nejčastěji zasahovali na Českolipsku, hodně výjezdů bylo také v okolí Jilemnice na Semilsku. Desítky poruch na elektrickém vedení evidují energetici, policie zachránila surfaře z Máchova jezera.

"Popadaných stromů bylo více, než bylo výjezdů. Třeba mezi Dolní a Horní Brannou na Semilsku nám jich bylo hlášeno deset," uvedla krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Podle dostupných informací padající stromy nikoho nezranily. "V Dolní Libchavě spadl jeden strom na nákladní auto, nikomu se ale nic nestalo. Stejně tak v Roztokách u Jilemnice, kde jedno auto uvízlo mezi dvěma padlými smrky," dodala mluvčí hasičů.

V Mimoni spadl strom také na železniční trať, vlak do něho nenarazil a odcouval zpět do stanice.

Pomoc policie potřeboval jeden surfař na Máchově jezeře poblíž osady Karolinka na Českolipsku. "Poslali jsme pro něj náš člun a vytáhli ho. Byl asi 300 metrů od břehu," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Energetici evidují desítky poruch na vedení vysokého a nízkého napětí hlavně na Českolipsku, části Semilska, Liberecka a Děčínska v Ústeckém kraji. "V terénu máme poruchové čety, které se snaží o obnovu dodávek," uvedla severočeská mluvčí skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

Podle webu Českého hydrometeorologického ústavu v kraji nejvíce napršelo ve Stráži pod Ralskem, za hodinu 17 milimetrů.

Štítky hasiči, bouřka, déšť, vítr, Liberecký kraj, strom, policie, okres Česká Lípa, okres Semily, Jilemnice, Máchovo jezero, ČEZ, Český hydrometeorologický ústav, Dolní Libchava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

35 zásahů během 45 minut. Hasiči se během čtvrtečního večera nezastavili  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.