Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Bývalý zaměstnanec kradl v pizzerii. Odnesl si desítky kilogramů šunky i počítačový monitor

Liberečtí kriminalisté objasnili dva případy vloupání do pizzerie. Na svědomí je má čtyřiadvacetiletý muž, který byl v pizzerii dříve zaměstnán. Jelikož byl mladík v minulosti z podobného trestného činu obviněn a uznán vinným, nyní mu hrozí až pět let vězení.

Na počátku června obdrželi policisté první oznámení o vloupání do objektu pizzerie v Liberci a druhé na sebe nenechalo dlouho čekat. „Nejen, že předmět zájmu pachatele byl v obou případech stejný, také cesta, kterou do objektu pachatel vnikl, se shodovala. Policisté tak pojali podezření, že pachatelem by mohla být tatáž osoba,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Zajištěné důkazy dovedly policisty na stopu bývalého zaměstnance. Mladý muž, který měl na starost rozvoz pizzy, byl z pizzerie propuštěn poté, co přišel o řidičský průkaz. "Snažili jsme se mu vyjít vstříc a dostal příležitost dělajit jinou práci než mu vrátí řidičák. To, že se nám odvděčil tímto způsobem, je smutné, ale bohužel se tak stalo," napsal redakci jeden ze zaměstnanců firmy.

Mladík často navštěvoval svou přítelkyni, která shodou okolností bydlela nedaleko od pizzerie. Jednoho dne se tak rozhodl, že si přilepší, a vniknul do objektu svého bývalého zaměstnavatele. „Odnesl si kromě 35 kilogramů šunky a 18 kilogramů slaniny také počítačový monitor a malířské barvy,“ upřesnil Robovský.

O necelý měsíc později se mladík rozhodl opět vyzkoušet své štěstí a vnikl podruhé do objektu pizzerie, kde objevil kromě potravin také trezor s hotovostí a stravenkami.

Nedlouho poté, co policie začala porovnávat stopy z místa činu, se mladý muž ocitl na policejní služebně. „Pod tíhou argumentů se k oběma skutkům doznal,“ uzavřel mluvčí.

Celková škoda, kterou pachatel svému bývalému zaměstnavateli způsobil, překonala částku 114 tisíc korun.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, vloupání, pizzerie, krádež, zloděj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý zaměstnanec kradl v pizzerii. Odnesl si desítky kilogramů šunky i počítačový monitor  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.