Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ženě ukradli v centru Liberce invalidní vozík. Po zloději pátrají policisté

Stará se o svou dospělou dceru, která je na vozíku. Ve středu odpoledne se společně vydaly do kadeřnictví v průchodu mezi náměstím a Plazou. Jenže to je v patře bez výtahu a tak tam musely pěšky. Zatímco matka pomáhala své dceři do schodů, venku jim zloděj invalidní vozík ukradl.

„Tento případ se nedá nazvat jinak, než lidským hyenismem,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Podle ní má žena vozík od pojišťovny a jeho hodnota je 20 tisíc korun. „Pachateli za přečin krádeže hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ upřesnila mluvčí.

Maminka nechala vozík bez dozoru jen několik chvil, když se pro něj vrátila, byl pryč. „Okamžitě běžela do prostor nákupního centra a také na náměstí Dr. E. Beneše, když jej však nikde nezahlédla, volala na Městskou policii Liberec a následně i na tísňovou linku 158. Rovněž o celé záležitosti informovala i bezpečnostní službu nákupního centra. Vozík se bohužel nikde nenašel,“ dodala Šrýtrová.

Policie teď pátrá po pachateli i po vozíku. Ten je mechanický, černé metalické barvy s černými koly na kterých jsou bílé nápisy "KURI", bez šlapek.

„V tuto chvíli se obracíme s žádostí o pomoc i na veřejnost, zda někdo z občanů nezpozoroval v době okolo 13.30 až 14 hodin někoho odcházet z místa s prázdným invalidním vozíkem. V případě jakýchkoliv poznatků či výskytu invalidního vozíku, kontaktujte prosím policisty na bezplatné tísňové lince 158 nebo na kterékoliv policejní služebně,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Plaza, Liberec, invalidní vozík, krádež, vozík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženě ukradli v centru Liberce invalidní vozík. Po zloději pátrají policisté  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.