Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Bankomat odmítl muži vydat peníze. Všechnu hotovost mu z účtu ukradl syn

Je to necelý měsíc, co si dvaasedmdesátiletý muž se svou ženou vyrazil na větší nákup do jednoho z libereckých obchodních center. Jenže když si chtěl vybrat peníze, bankomat byl proti. A po něm i další. A tak vyrazil domů, kde o problému informoval banku. A byl nepříjemně překvapený, když zjistil, že na účtu žádné peníze nemá.

Obrátil se na policisty a ti začali případ vyšetřovat. Netrvalo dlouho a bylo všechno jasné. Muži účet vybral jeho čtyřiatřicetiletý syn.

„Před nějakým časem mu se založením účtu pomáhal. Jen on znal přihlašovací údaje a to také proto, že několikráte svému otci s převody peněz asistoval,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle něj se v nestřeženém okamžiku prostřednictvím svého počítače přihlásil do bankovního účtu svého otce, převedl částku téměř 13 tisíc korun na svůj účet a využil toho, že vedle v místnosti ležel otcův telefon, přes který potvrdil mladý muž převod.

„Zprávu s potvrzovacím kódem z mobilního telefonu okamžitě vymazal a vrátil jej zpět na své místo. Peníze si druhý den vybral a odjel je utratit do hlavního města,“ popsal mluvčí.

Synovi teď za spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Bankomat, podvod, účet, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bankomat odmítl muži vydat peníze. Všechnu hotovost mu z účtu ukradl syn  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.