Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pohotovost pro majitele dodávek. Jen v Jablonci přes prázdniny zmizely čtyři

Vlastníte dodávku, jako jsou Opel Movano nebo Renault Master? Pak se mějte hodně na pozoru, protože právě ty během prázdnin hodně mizí. Podle policie jde o čtyři auta jen v Jablonci. A právě policisté důrazně varují majitele těchto aut, aby na ně dávali větší pozor a zabezpečili je.

Navíc zmizení čtyř dodávek není za celé prázdniny. První zloději ukradli až 18. července. Ve všech případech se jednalo o vozy v hodnotě od půl milionu korun do 1 250 000.

„První dodávka Opel Movano byla odcizena v noci krátce po třetí hodině v ulici Pasecká, druhá Renault Master v noci z 19. na 20. července v ulici Podhorská, třetí Mercedes Benz Sprinter v brzkých ranních hodinách 21. srpna a oznámení o krádeži čtvrtého užitkového vozu Mercedes Sprinter v ulici Pod Vodárnou policisté na lince 158 přijali v pátek dopoledne,“ vypočítala mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

A právě především jablonecké řidiče policisté důrazně varují a doporučují co nejvíce auto zabezpečit. Ať už jde o mechanické zábranné prostředky až po imobilizéry a alarmy.

Jablonečtí kriminalisté doporučují k zabezpečení vozidel využít různé vyhledávací systémy. „Tyto systémy výrazně zvyšují objasněnost krádeží, případné vedou k rychlému zadržení pachatele a nalezení odcizeného vozidla. Jedná se o vyhledávací, monitorovací a lokalizační systémy odcizených vozidel,“ dodala mluvčí.

Účinným a poměrně levným prostředkem ochrany auta proti zlodějům je podle mluvčí také neodstranitelné označování vozidel speciálními prostředky, které buď viditelně nebo skrytě označují vozidlo nebo části automobilu a tím znemožňují změnu identity vozidla a jeho další prodej. „Mezi identifikační systémy patří například neodstranitelné značení skel - pískování, u kterého se na skla automobilu případně světlomety vyznačí VIN kód vozidla,“ uzavřela Sochorová.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky Krádeže, dodávky, Policie, Jablonec, Opel, Renault Master, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohotovost pro majitele dodávek. Jen v Jablonci přes prázdniny zmizely čtyři  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.