Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči zasahují při úniku škodlivých látek na pracovním úřadě v České Lípě

Dnes dopoledne vyjeli profesionální hasiči z České Lípy a dobrovolní hasiči z Dobranova k zásahu, který operační středisko po nahlášení vyhodnotilo jako únik nebezpečných látek do ovzduší. Čtyři jednotky hasičů stále zasahují v třípodlažní budově Kontaktního pracoviště Úřadu práce v České Lípě na Děčínské ulici.

"Zde je ve druhém patře budovy cítit silný štiplavý zápach. Hasiči provedli s využitím detekční techniky průzkum budovy a usoudili, že zápach vyhází z místnosti, která v minulosti sloužila jako strojovna výtahu. Následné měření množství a složení nebezpečných látek v ovzduší ukázalo vysokou hodnotu formaldehydu, což je bezbarvý, štiplavě páchnoucí, jedovatý plyn," shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková

Hasiči zahájili evakuaci 40 osob, které jsou bez zranění. Další dvě osoby přijala k ošetření záchranná služba a odvezla je do nemocnice.

"V tuto chvíli probíhá v místě zásahu odvětrání prostor a odběr vzorků pro speciální chemickou laboratoř," dodala ve středu po třetí hodině odpolední mluvčí hasičů. Jednotky na místě stále pátrají po zdroji úniku nebezpečné látky.

Štítky Česká Lípa, únik plynu, hasiči, HZSLK, nebezpečná látka, Úřad práce České republiky, Dobranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zasahují při úniku škodlivých látek na pracovním úřadě v České Lípě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.