Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Seniorka dva dny hledala kabelku, ve které měla skoro 200 tisíc korun. Zapomněla ji v baru

Kuriózní událost řešili koncem minulého týdne policisté na Semilsku. Vše začalo tím, že se na ně obrátila devětaosmdesátiletá seniorka, která byla skálopevně přesvědčena, že ji kdosi okradl o celoživotní úspory. Celkem 116 tisíc si před dvěma lety vybrala z účtu a od té doby je všude nosila při sobě v kabelce. Obálka se penězi se ale žen ztratila a to údajně z jejího bytu

„Poté, co ji ani po důkladné prohlídce domácnosti nenašla, začala z krádeže podezírat kde koho, včetně jejích známých, se kterými se stýkala. Nutno dodat, že i přes svůj věk žije stále velmi aktivním společenským životem a ráda si zajde třeba i několikrát do týdne do svého oblíbeného baru. Zde si povídá s lidmi, přitom vypije malé pivo nebo jen limonádu a jde zase domů. Většina tamních hostů ji proto zná,“ shrnul mluvčí policie Ivana Baláková.

A právě bar byl posledním místem, kde seniorka měla u sebe své úspory. „Majitel baru se tak dozvěděl, že pátrají po odcizené kabelce. Když mu pak nějakou kabelku odevzdali hosté jeho baru, hned mu došlo, komu patří. Seniorka ji zde totiž nechala zavěšenou přes opěradlo židle při své poslední návštěvě, a protože pak byl bar dva dny zavřený, nikdo o ní nevěděl,“ dodala mluvčí policie. 

Hostinský o nálezu okamžitě informoval policisty, a ti zjistili, že se skutečně jedná o údajně odcizenou kabelku. V ní bylo k překvapení všech 181 200 korun, tedy o 65 tisíc korun více. „Vysvětlení je prosté, seniorka ani nevěděla, kolik peněz u sebe má,“ uzavřela mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Semilsko, peníze, úspory, senior, kabelka, ztráta, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka dva dny hledala kabelku, ve které měla skoro 200 tisíc korun. Zapomněla ji v baru  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.