Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Pondělí 27. května 2024  |  Svátek má Valdemar
Bez reklam

Na Albrechťáku řádil zloděj. V tubusech větrných elektráren způsobil skoro stotisícovou škodu

Větrné elektrárny v česko-polském pohraničí se čím dál častěji stávají cílem nájezdů zlodějů. Před nedávnem jsme vás informovali o několika krádežích kabelů v novém větrném parku ve Václavicích, nyní policisté vyšetřují, kdo se o víkendu vloupal do trafostanice větrné elektrárny na Albrechtickém kopci.

Škoda je předběžně vyčíslena na necelých 100 tisíc korun. „Zde následně odcizil klíče od zámků dveří do tubusů jednotlivých větrných elektráren, ze kterých následně odcizil různé nářadí a vybavení. Krádeží naštěstí zloděj nijak neomezí provoz větrné elektrárny,“ dodal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Případem se již zabývají frýdlantští policisté, kteří nejen po pachateli, ale i odcizených věcech pátrají. „V dané věci zahájili šetření k přečinu krádeže a nyní budou kromě operativního šetření vyhodnocovat i zajištěné stopy. V případě, že se jim podaří objasnit, kdo za krádeží stojí, hrozí pachateli vzhledem ke způsobené větší škodě až pětileté vězení,“ doplnil mluvčí policie.

Větrné elektrárny lákají zloděje i v okolí. V rozmezí takřka jednoho měsíce, tedy v době od 17. července do 16. srpna tohoto roku, evidují celkem čtyři případy vloupání do tubusů větrných elektráren ve Václavicích. Škoda, kterou zloději způsobili, se pohybuje kolem 600 tisíc korun.

Foto Muzeumenergie.cz

Štítky Albrechtice, Albrechťák, krádež, větrná elektrárna, zloděj, Vojtěch Robovský, větrná energie, Václavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Albrechťáku řádil zloděj. V tubusech větrných elektráren způsobil skoro stotisícovou škodu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.