Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Při požáru lisu v Raspenavě vznikla škoda za milion korun

Škodu za milion korun způsobil dnešní požár lisu ve výrobní hale v Raspenavě na Liberecku. Při požáru se lehce nadýchali zplodin tři zaměstnanci. Stačilo ošetření na místě.

Příčinou požáru v průmyslovém objektu v Hejnické ulici bylo vznícení hořlavého materiálu na výrobní lince. "Poškozen byl lisovací stroj a část nenosné konstrukce objektu," uvedla krajská mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Požár lisu, který slouží ke zpracování textilního odpadu, byl hasičům nahlášen ráno v 8:30. Oheň likvidovalo šest jednotek, v době jejich příjezdu šly ze stroje plameny a prostor byl silně zakouřený. "Hasiči proto zasahovali v dýchací technice," řekla Bílková.

Čtyři zaměstnanci podniku, kteří se před příjezdem jednotek pokoušeli požár uhasit sami, se dokázali dostat ven bez pomoci. K Likvidaci požáru potřebovali hasiči asi půl hodiny. "Hasiči celý objekt odvětrali a zkontrolovali pomocí termokamery," dodala mluvčí hasičů. Zásahem se podle ní podařilo uchránit majetek za pět milionů korun.

Autoři | Foto HZSLK

Štítky Raspenava, požár, lis, hasiči, HZSLK, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Při požáru lisu v Raspenavě vznikla škoda za milion korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.