Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Návrat nenápadného zloděje po letech. Zůstane po něm jen malý otvor v rámu dveří

Je to několik let, co na Semilsku řádil zloděj, který se do domů vloupával tak, že navrtal rám dveří či okna. Tehdy šlo podle policie o desítky případů, tentokrát mají zdokumentované zatím dva. Zda jde o stejného člověka, nebo o nástupce, to policisté vyšetřují.

Při první případu na konci října se ani nic neztratilo, zloděje ale vyrušil alarm. „V tu dobu byli vlastníci nemovitosti na dovolené, a proto požádali matku, aby jim domácnost zkontrolovala. Ta to také udělala a po zevrubné prohlídce se jí zdálo, že je zde vše v pořádku,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže pak se do domu ještě jednou vrátila a všimla si malého otvoru v rámu balkonových dveří. „Přivolaní kriminalisté po důkladné prohlídce dveří konstatovali, že tento specifický způsob vniknutí do rodinných domů zaznamenali před několika lety na Semilsku a jejich kolegové i na území jiných krajů,“ dodala mluvčí.

Ve druhém případě už majitelé domu neměli takové štěstí. V noci na neděli se stejným způsobem zloděj vloupal do domu v Károvsku na okraji Turnova. V patře domu přitom spali majitelé i s dětmi. „Z přízemí si odnesl jen peníze v hotovosti a dost jiných cenností tu bez zájmu ponechal. I zde po něm zůstala jako jediná stopa malá díra v plastovém rámu francouzského okna,“ popsala mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vloupání, vrták, zloděj, dům, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrat nenápadného zloděje po letech. Zůstane po něm jen malý otvor v rámu dveří  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.