Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Policie od víkendu vyšetřuje dvojnásobnou vraždu, podezřelý recidivista skončil ve vazbě

Kriminalisté vyšetřují od uplynulého víkendu dvojnásobnou vraždu, ke které došlo v České Lípě. Podezřelým je dvaadvacetiletý muž ze Semilska, kterého policisté dopadli pár hodin poté, co měl zavraždit dvaapadesátiletého bezdomovce. O tom jsme vás informovali už začátkem týdne. Podle vyšetřování policie předcházel činu brutální útok na devětatřicetiletou ženu bez domova, která svým zraněním podlehla. I z této vraždy je podezřelý mladý recidivista.

O nálezu bezvládného těla muže v objektu takzvané olejárny v areálu bývalého vlakového nádraží se policisté dozvěděli v pátek odpoledne. „Přivolaný lékař již mohl konstatovat pouze smrt. Muže prohlédl a zjistil na těle zranění, která si nemohl způsobit sám,“ shrnul ředitel krajského ředitele Vladislav Husák. Muž utrpěl devastující poranění hlavy, která mu měl útočník způsobit cihlou.

Zavražděný dvaapadesátiletý muž měl být bezproblémový a nekonfliktní. Na ulici měl být pouze pár měsíců. Útok nikdo z jeho kamarádů nechápe, podle nich byl zavražděný bezdomovec dlouhodobě bez peněz a tak není pravděpodobné, že by ho někdo okradl. „Byl to pohodový člověk, akorát se občas napil,“ shrnul jeden z jeho kamarádů v reportáži TV Prima.

Policisté okamžitě začali pátrat po pachateli brutálního útoku. „Zhruba čtyři hodiny poté jsme zadrželi muže ze Semilska podezřelého z činu,“ dodal vedoucí krajských kriminalistů Vladimír Lukášek.

Dvaadvacetiletého recidivistu, který byl už v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost, policisté dopadli v Borské ulici, kde spal na zemi. Muž se kriminalistům k vraždě doznal a poté, co skončil v policejní cele putoval se souhlasem státního zástupce do vazby.

Celý případ tím ale neskončil. O dva dny později policisté vyjížděli k nálezu těla mrtvé devětatřicetileté bezdomovkyně rovněž v České Lípě. „Tělo našel přítel ženy, se kterým bydlela ve stanu a kterou od 17. listopadu pohřešoval. Ženu hledal od chvíle, kdy zjistil mezi místními bezdomovci informaci, že se muž obviněný z první vraždy, chlubil, že ženu zabil,“ doplnila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Tomu by nasvědčoval také výsledek šetření, podle kterého žena utrpěla zranění, která si rovněž sama nemohla způsobit.

V obou případech nařízená soudní pitva prokázala, že šlo o násilnou smrt. Podezřelým z obou vražd je dvaadvacetiletý muž, který je na ulici od svých 16 let. Přesto, že se přiznal zatím pouze k vraždě muže, policie v tento moment pracuje s variantou, že má na svědomí oba trestné činy. „V tento moment probíhají výslechy. Na základě vyšetřování jsme přesvědčení, že se dopustil obou skutků,“ doplnil Lukášek.

Mladého recidivistu poslal státní zástupce ještě o víkendu do vazby. Za dvounásobnou vraždu muži hrozí až dvacet let za mřížemi nebo výjimečný trest.

Foto Bezedný Frank

Štítky Česká Lípa, vražda, bezdomovec, bez domova, policie, úraz, okres Semily, Vladislav Husák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie od víkendu vyšetřuje dvojnásobnou vraždu, podezřelý recidivista skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.