Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Policisté vypátrali hledaného cizince na penzionu v Hodkovicích. Trest si odpyká v Polsku

Policisté z Liberecka dopadli před několika dny cizince, na kterého je v Polsku vydán zatykač pro majetkovou trestnou činnost. Muž se před zákonem ukrýval v jednom z penzionů v Hodkovicích nad Mohelkou. Tam ho také policisté zadrželi a předali polským kolegům, kteří už se postarají o to, aby si odpykal vyměřený nepodmíněný trest.

Policisté zadrželi muže začátkem ledna. „Na základě uvedených informací provedli téhož dne policisté prověrku na adrese penzionu, kde měl být muž ubytován. Cizince po získání potřebných informací k jeho osobě zadrželi a následně převezli na služebnu k provedení požadovaných úkonů. Následným šetřením policisté zjistili, že cizinec pracoval prostřednictvím pracovní agentury v místní fabrice,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Noc tak strávil místo penzionu v policejní cele, odkud putoval k soudu, který ho vydal do Polska, kde si odsedí nepodmíněný trest za majetkovou trestnou činnost. „Dožadující strana, tedy Polská republika, vydala Evropský zatýkací rozkaz na muže v polovině roku 2017, neboť na území Polska v minulosti páchal majetkovou trestnou činnost, za kterou mu byl tamními soudy vyměřen nepodmíněný trest odnětí svobody,“ potvrdila mluvčí.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Hodkovice nad Mohelkou, Polsko, zadržení, příkaz k zatčení, Policie ČR, penzion, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté vypátrali hledaného cizince na penzionu v Hodkovicích. Trest si odpyká v Polsku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.