Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Surfař na Máchově jezeře odstartoval manévry. Kolemjdoucí si myslel, že do vody spadl paraglidista

Kuriózní zásah na Máchově jezeru mají za sebou záchranné složky, které se k vodní ploše sjely dnes před druhou hodinou odpolední. Zalarmoval je náhodný kolemjdoucí, který na tísňovou linku nahlásil, že se do jezera měl zřítit paraglidista. Později se ale ukázalo, že k žádné nehodě nedošlo a volající si spletl paraglidistu s kitesurfařem.

„Svědek se mýlil. Dnes na Máchově jezeře provozoval kitesurfing pětatřicetiletý surfař, a když přestal foukat příznivý vítr, rozhodl se surfování ukončit,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Kitesurfing je sport spočívající v jízdě po vodě na speciálním prkně za využití takzvaného tažného draka. Tažný drak vypadá jako padák, a poté, co vlivem nedostatku větru dopadl na vodní hladinu, domníval se svědek, že vidí nehodu paraglidisty.

„Surfař mezitím doplaval na pláž přístaviště Borný ve Starých Splavech, kde se setkal s posádkou vrtulníku Zdravotnické záchranné služby a byl překvapen, že důvodem přítomnosti záchranářů zde je právě on,“ dodala mluvčí. Muž proto hned přesvědčil záchranáře o tom, že je v pořádku. Tím celá akce skončila.

Foto Koloušci LTM kiteboarding

Štítky Máchovo jezero, paraglide, kiteboarding, paragliding, Borný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Surfař na Máchově jezeře odstartoval manévry. Kolemjdoucí si myslel, že do vody spadl paraglidista  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.