Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Hlídka v Novém Městě zachránila muži život. Ležel na ulici bez pulsu

Při běžné hlídkové činnosti narazila v pátek kolem deváté hodiny ráno dvoučlenná policejní hlídka z Nového Města pod Smrkem před zdravotním střediskem na bezvládně ležícího muže. Oba policisté začali situaci neprodleně řešit a muže se jim podařilo zachránit.

„Nehybně ležící osoba nereagovala na jakékoliv podněty, nedýchala a policisté u ní ani nenahmatali pulz,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Šlo o vteřiny a policisté začali rychle jednat. „Poté, co první z policistů podložil ležícímu muži hlavu a počal s nepřímou masáží srdce, druhý z policistů nejen že zavolal rychlou zdravotnickou pomoc, vyrozuměl operační středisko, ale doběhl do nedalekého zdravotnického střediska pro místního lékaře,“ dodal mluvčí.

Během chvíle se podařilo policistovi, který prováděl masáž, muže oživit. „Druhý z policistů již přibíhal zpět s místním lékařem. Společně zachráněného, téměř šedesátiletého muže, uložili do stabilizované polohy a poskytli mu spolu s lékařem odbornou péči a dohled, který trval až do příjezdu Zdravotnické záchranné služby. Již reagujícího muže si zdravotníci převzali do péče a převezli jej k dalšímu ošetření do nemocnice v Liberci,“ doplnil Robovský.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Nové Město pod Smrkem, záchrana, policie, resuscitace, lékař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlídka v Novém Městě zachránila muži život. Ležel na ulici bez pulsu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.