Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Honička ulicemi Liberce. Řidič před policií ujížděl stokilometrovou rychlostí

Liberečtí policisté mají za sebou další honičku ulicemi Liberce. V pátek po jedné hodině ranní si hlídka v ulici Dobiášova všimla tmavé Audi, kterou řídila pro ně známá „firma“. Policisté se vůz pokusili zastavit, řidič ale reagoval zběsilým ujížděním ulicemi Liberce více než stokilometrovou rychlostí. Honička skončila po třech kilometrech, kdy ve stejném místě naboural do lampy.

„Vysoká rychlost způsobila, že nezvládl řízení při průjezdu kruhovým objezdem a naboural do lampy veřejného osvětlení. Paradoxně se tak stalo v místech, kde muže z Jablonce policisté začali pronásledovat,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

I přes to, že se svou spolujezdkyní byli oba patřičně promasírování airbagy, stačili si hned po nárazu ještě vyměnit místa v autě. Důvod je jednoduchý. Pětačtyřicetiletému muži, který není držitelem řidičáku, byl několikrát soudně trestán a měl v době nehody vysloven zákaz řízení, zřejmě došlo, že by mohl putovat zpět do věznice, odkud před nedávnem vyšel ven.

„Mladá žena tak vylezla z nabouraného vozu z místa řidiče, zatímco recidivista se „zjevil“ na druhé straně. Oba „výtečníci“ byli okamžitě zadrženi a putovali v doprovodu mužů zákona na policejní služebnu. Recidivista po bezodkladných úkonech pokračoval do policejní cely,“ dodal mluvčí. Podle něho muž krátce poté putoval do vazby. Za maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky Honička, Liberec, policie, zákaz řízení, nehoda, Audi, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Honička ulicemi Liberce. Řidič před policií ujížděl stokilometrovou rychlostí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.