Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Mladík přepadl dva teenagery a obral je o mobil. Na jednoho vytáhl nůž

Policistům se v neděli podařilo zadržet celostátně hledaného teprve dvacetiletého mladíka ze Šluknova, na kterého byl vydán zatykač kvůli majetkové trestné činnosti. A to stihl ještě v Novém Boru a České Lípě přepadnout dva teenagery, které oloupil o telefon.

V neděli asi v deset dopoledne oslovil teprve patnáctiletého chlapce. „Chtěl po něm, aby mu půjčil mobilní telefon. Hoch mu nejprve zalhal, že ho u sebe nemá, ale tomu pachatel neuvěřil,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jakmile pak mladík pod jeho nátlakem vytáhl telefon z kapsy, vytrhl mu ho z ruky a pohrozil mu, že mu ublíží nožem, pokud okamžitě neodejde. Přitom si demonstrativně sáhl do své kapsy, jako by ho u sebe měl. „Lupič se pak nechal přemluvit k tomu, aby mu vrátil alespoň SIM kartu a současně mu navrhl, že si může svůj telefon od něj vykoupit. Spolu se pak ještě o něj na ulici přetahovali a nakonec ho oznamovatel získal zpět a lupičovi utekl,“ doplnila mluvčí.

Ve chvíli, kdy šel chlapec loupež oznámit, potkal se s lupičem znovu. Policisté ho totiž mezitím zadrželi a vedli v poutech na služebnu. „Přepadený mladík policisty okamžitě o svém dopoledním zážitku s ním dopodrobna informoval,“ podotkla Baláková.

Podobným způsobem oloupil o mobilní telefon v pátek 2. února v noci v centru České Lípy v ulici Jindřicha z Lipé i osmnáctiletého kolemjdoucího, kterého později také přesvědčoval o tom, že si může svůj telefon vyplatit. „Tentokrát nůž držel v ruce, čímž dosáhl toho, že mu Českolipan bez váhání odevzdal 400 korun. Za tyto peníze dostal od lupiče mobil zpátky,“ řekla mluvčí.

Mladý lupič už je ve vazbě. „Za dvě víkendové loupeže, ze kterých ho už v neděli vyšetřovatel obvinil, mu hrozí desetiletý pobyt za mřížemi,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie, loupež, přepadení, Česká Lípa, Nový Bor, Šluknov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík přepadl dva teenagery a obral je o mobil. Na jednoho vytáhl nůž  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.