Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z Octavie zbylo ohořelé torzo. Opilý cizinec se do auta vloupal a poté ho zapálil, aby zakryl stopy

Kuriózní případ žhářství v Hodkovicích nad Mohelkou vyšetřují od začátku února kriminalisté. Opilý osmnáctiletý cizinec se tam dvakrát během jediného dne vloupal do stejného zaparkovaného automobilu. Aby zahladil stopy, automobil zaparkovaný na parkovišti později zapálil. Za poškození cizí věci mu hrozí rok za mřížemi.

Případ žhářství vyšetřují policisté od začátku února, kdy se dva spolubydlící z místní ubytovny posilnili alkoholem a řádili v ulicích města. Popíjeli vodku a následně se vydali do ulic Hodkovic nad Mohelkou. Když procházeli kolem parkoviště u místní fabriky, dostal jeden z mladíků nápad prohlédnout si zapakovaná auta.

„Začal zkoušet kliky u jednotlivých vozidel, až skončil u červené Škody Octavie. Nezjištěným způsobem se dostal do interiéru vozidla, kde si hrál s ruční brzdou, což způsobilo, že vozidlo popojelo z původního místa parkování,“ potvrdila mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Mladík poté se svým známým, který na něj čekal, odešel. Jejich cesta směřovala na blízkou čerpací stanici. Tam si koupili další lahev vodky a šli zpět na ubytovnu, kde holdovali dále alkoholu. Poté se opět vydali do ulic města. Znovu mladíka zaujalo stejné vozidlo, které mu nedalo spát. „Opětovně vnikl nezjištěným způsobem do auta, které prohledal a ve chvíli, kdy vozidlo opouštěl, zapálil svým zapalovačem přední sedadlo. Chtěl tak zřejmě po sobě zahladit stopy. Místo následně ve společnosti svého spolubydlícího opustil,“ doplnila mluvčí.

I přes rychlý zásah hasičů napáchaly plameny velkou škodu, která je vyčíslena na 50 tisíc korun. „Mladému cizinci nyní za přečin poškození cizí věci hrozí až jednoletý trest vězení. Není však ještě vyloučeno, že v daném případě nedojde k rozšíření trestního stíhání,“ uzavřela Šrýtrová.

Foto Policie ČR

Štítky Hodkovice nad Mohelkou, požár, žhář, Vladimíra Šrýtrová, Škoda Octavia, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Octavie zbylo ohořelé torzo. Opilý cizinec se do auta vloupal a poté ho zapálil, aby zakryl stopy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.