Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž se opil tak, že skončil na záchytce. Hned po propuštění se omluvil strážníkům za chování

Zatímco některé opilce vozí strážníci městské policie na záchytnou stanici do Liberce poměrně často, občas přibydou i takoví, kteří tuto cestu absolvují poprvé. Pětapadesátiletý muž se před nedávnem opil tak, že u hotelu Lípa v České Lípě několikrát upadl na zem a skončil na záchytce. Druhý den muž volal na linku 156, kde se omlouval strážníkům za své chování.

„Svědek viděl, jak se při pádu uhodil do hlavy, a tak přivolal hlídku strážníků. Ti ho převezli do nemocnice ke kontrole zdravotního stavu. Jenže to se opilému hrubě nelíbilo a pokusil se opakovaně strážníky napadnout. V čekárně u lékaře si tak vysloužil pouta, s nimiž dojel nakonec až do Liberce,“ shrnula mluvčí strážníků Eva Vlastníková.

Muž stupňoval svou agresivitu. Když se nemohl bránit fyzicky, zkoušel to alespoň verbálně. „Odmítl také dechovou zkoušku, nicméně zkonzumovaného alkoholu bylo evidentně hodně, protože během převozu do Liberce opakovaně upadal do bezvědomí nebo zvracel, což odneslo služební vozidlo,“ dodala českolipská mluvčí strážníků.

V záchytné stanici museli s umístěním na lůžko strážníci pomoci, protože muž byl neschopný postarat se sám o sebe.

Celá událost měla úsměvnou dohru. „Ještě před polednem následujícího dne se ozval telefon, v něm se opilec z předchozího večera omlouval členům zasahující hlídky za své chování,“ uzavřela Vlatsníková.

Foto MP Liberec

Štítky Česká Lípa, Liberec, záchytná stanice, alkohol, strážník, městská policie, Eva Vlastníková, záchytka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se opil tak, že skončil na záchytce. Hned po propuštění se omluvil strážníkům za chování  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.